23948sdkhjf

Per Bank gik undercover - nu er historisk opkøb godkendt

Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, gennemførte midt under coronakrisen et historisk stort opkøb på en måde, der vidst bedst kan beskrives som utraditionel.

Nu er opkøbet blevet endeligt godkendt.

Uden på noget tidspunkt at møde sælgerne overtog Salling Group sidste år Tescos 300 polske butikker i en handel til 1,5 mia. kr. – den hidtil største i Salling Groups historie.

Ni måneder senere har de polske konkurrencemyndigheder, UOKiK, givet grønt lys til handlen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra UOKiK, skriver Dagligvarehandlen.

Salling Group er allerede i gang med at omdanne samtlige polske Tesco-butikker til Netto, som dermed bliver en af de største discountkæder i det østeuropæiske land.

Når konverteringen er gennemført, vil en tredjedel af Salling Groups omsætning komme fra udlandet.

Da Per Bank gik undercover

I et interview med Børsen i januar fortalte topchef Per Bank, hvordan han kom på sporet af, at britiske Tesco var klar til at skrotte sine polske butikker.

Derfor satte Per Bank sig ind i en bil, kørte til Polen og gik nærmest undercover for at se Tesco-butikker over hele landet. Få dage efter faldt handlen på plads.

- Det var en meget intens proces, fordi vi skulle lave det her opkøb uden at mødes. Vi lavede et opkøb i milliardklassen uden at mødes fysisk med sælgerne én eneste gang, sagde Per Bank til Børsen.

De polske konkurrencemyndigheder vurderer ikke, at opkøbet forringer konkurrencen til skade for forbrugerne, leverandører eller erhvervsdrivende med mindre butikker, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141