23948sdkhjf

Netto-direktør Michael Løve på sin største opgave nogensinde

Det største opkøb i dagligvarekoncernen Salling Groups historie har sat Michael Løve på lidt af en opgave. Det skriver Finans.

Som øverste chef for Netto-kæden skal han over de næste 18 måneder stå i spidsen for ombygningen af de cirka 270 polske dagligvarebutikker, som Salling Group har overtaget fra britiske Tesco.

- Det er den største operation, som jeg har prøvet. Det er vildt spændende, men vi har også en yderst travl periode foran os, siger Michael Løve til Finans.

Polen er udpeget som et af de helt store vækstmarkeder for Salling Group.

Så da topchef Per Bank sidste år fik nys om, at britiske Tesco var klar til at skrotte sine polske butikker, satte han sig ind i en bil, kørte til Polen og gik nærmest undercover for at se Tesco-butikker over hele landet.

Få dage senere – uden på noget tidspunkt at have mødt sælgerne - overtog Salling Group Tescos 300 polske butikker i en handel til 1,5 mia. kr. – den hidtil største i Salling Groups historie. 

Finkæmmet butiksnettet

Handlen blev for nyligt godkendt af de polske konkurrencemyndigheder, og derfor skal Salling Group nu for alvor i gang med at omdanne sine nyerhvervede butikker til Netto-konceptet.

Når forvandlingen er slut om cirka halvandet år, vil Netto være en af de største discountkæder i det østeuropæiske land. Netto har i forvejen cirka 400 butikker og 5.000 medarbejdere i Polen.

Michael Løve og resten af hans team har minutiøst gennemgået samtlige af de overtagne Tesco-butikker for at finde ud af, hvad der skal laves i forhold til facader, butiksudstyr, design mv., skriver Finans.

Salling Group regner med at bruge 1,5 mia. kr. på ombygningen af butikkerne.

Netto Polen åbnede i 1995 sin første butik i Szczecin.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156