23948sdkhjf

Too Good To Go lander aftale med Dagrofa-kæde: 9000 europæiske butikker på vej

Supermarkedskæden Spar i Danmark har igangsat en landsdækkende udrulning af et samarbejde med Danmarks største madspildsaktør, Too Good To Go. Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

I forvejen har 29 Spar-butikker igennem længere tid benyttet sig af Too Good To Go’s tjeneste, hvormed kunder kan købe en pose af butikkens overskudsmad til nedsat pris; men nu skal aftalen være landsdækkende for de flere end 130 Spar-butikker herhjemme.

Det er dog ikke kun danske Spar-købmænd, der fremover kan sælge nogle af de varer, som ellers ville blive smidt ud, fortæller Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

- Jeg er selvfølgelig helt vildt glad for og stolt over, at vi nu tager kampen mod madspild til et helt nyt niveau i samarbejde med Spar. Inden længe vil hele 9.000 europæiske Spar-butikker være at finde i app’en, hvilket gør samarbejdet til det ultimativt største i Too Good To Gos levetid, siger hun.

En del af 2030-plan

For Spar Danmarks vedkommende er det nye samarbejde et led i Dagrofas strategi for at mindske madspild i butikkerne. Hvis alle Spar-butikker i Danmark vælger at blive en del af det nye samarbejde, er der potentiale til at spare mere end 144 ton madspild om året, svarende til 361 ton CO2, oplyser Dagrofa.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Too Good To Go, som er et vigtigt skridt mod vores mål om at reducere madspild med min. 50 pct. inden udgangen af 2030, siger Esben Keller, kædedirektør for Spar, Min Købmand og Let-Køb, og tilføjer, at kunderne har taget godt imod ideen i testbutikkerne.

Aftalen forventes at være implementeret i langt størstedelen af Spar-butikker landet over inden udgangen af 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109