23948sdkhjf

Bauhaus lagt ned af hackerangreb: Overvejer at betale løsesum

Det hackerangreb, der i weekenden ramte Bauhaus, har slået benene væk under byggecenterkæden, der siden lørdag har været lukket ude af sine egne it-systemer. 

Det skriver Børsen.

Lige nu kan Bauhaus således ikke sælge til erhvervskunder, lige som kædens click-and-collect-system er sat ud af drift. Virksomheden har genetableret sin webshop, men medarbejderne må modtage alle bestillinger manuelt og selv viderebringe dem til lageret, mens der i de fysiske varehuse køres på nøddrift.

Adm. direktør Mads Jørgensen fortæller til avisen, at Bauhaus’ it-afdeling i øjeblikket får assistance af 30 eksterne konsulenter, der skal hjælpe med at genskabe it-systemerne fra backupservere.

Imens indløber der daglige trusler fra hackergruppen Revil, der kræver en uspecificeret løsesum for at genoprette selskabets adgang til egne systemer – en løsesum, som Bauhuas overvejer at betale, fordi situationen, som den ser ud lige nu, konstant koster virksomheden penge.

– Vi mister omsætning lige nu, men hvad det løber op i, det har jeg slet ikke noget bud på. Jeg kan bare høre på eksperterne, at det er en stor regning, der kommer ud af det her, udtaler Bauhaus-direktøren til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14