23948sdkhjf

Rema 1000 sagsøger Kerteminde Kommune i butiksstrid

Rema 1000 finder sig ikke i, at Netto har fået forkøbsret til en havnegrund i Kerteminde.

Derfor hiver den norskejede supermarkedskæde nu Kerteminde Kommune i retten. Rema 1000 mener, at kommunen er forpligtet til at sælge grunden, der ligger på Hindsholmvej, til dem. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Grunden blev ellers udbudt, og da procesessen var afsluttet, fik Rema 1000 en besked om, at de havde givet det mest fordelagtige tilbud og dermed stod til at overtage grunden.

- Jeg havde aldrig troet, det kunne ske

Men det bliv sidenhen ændret, da Salling Group matchede tilbuddet og angiveligt har en forkøbsret. Det er netop dét, som Rema 1000 anfægter og vil have rettens ord for, at det er i strid med reglerne.

Borgmester Kasper Olesen (S) vil ifølge Fyens Stiftstidende ikke udtale sig om sagen, så længe den kører.

- Men jeg kan godt sige, at jeg aldrig havde troet, at det her kunne ske. Vi politikere har truffet den her afgørelse om forkøbsret efter anbefaling fra forvaltningen og vore eksterne samarbejdspartnere, der også omfatter jurister. Vi har handlet i fuld forventning om, at alt var i orden, og den forventning har jeg stadig, bemærker han dog til mediet.

Rema 1000 henviser til paragraf 68 i kommunestyrelsesloven, som siger, at salg af faste ejendomme ikke må ske uden forudgående offentligt udbud. Butikskæden hæfter sig også ved, at Kerteminde Kommune ansatte tidligere udviklingschef i Netto til at udarbejde projektmateriale, da grunden skulle udbydes.

Fordi adgangen til at uddele forkøbsret til byggegrunde er uprøvet i retspraksis, vil Rema 1000 have sagen afgjort ved Østre Landsret fremfor ved byretten. Det skal være med til at fastlægge det principielle i sager som denne.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172