23948sdkhjf

Opkøb på plads: Jysk-familiens sengekæde er gået ind i Sverige

Lars Larsen Group-ejede Sengespecialisten har nu fået hul på udlandet. I maj meddelte kæden, at der foregik forhandlinger om overtagelse af svenske Sängjätten, og nu er handlen på plads. 

Pr. 9. juli er den danske forretning dermed udvidet med 20 svenske butikker, og adm. direktør Martin Amstrup Bang glæder sig til at fyre op under væksten i det blå-gule naboland.

– Vi glæder os til at komme til Sverige og udvikle forretningen og åbne flere butikker. Der er mange synergier mellem SengeSpecialisten og Sängjätten. Vi er begge specialister i søvn med fokus på rådgivning og individuelle løsninger. Begge kæder har et premium sortiment, og så er sovekulturen i Danmark og Sverige meget ens. Alligevel tror jeg, at vi ved at overføre viden og idéer fra Danmark kan gøre Sängjätten endnu mere attraktiv for kunderne, udtaler han i en pressemeddelelse.

Han understreger samtidig, at Sengespecialisten er klar til at gennemføre de investeringer, der kræves, for at opnå større udbredelse i Sverige – ikke mindst fordi selskabet har en stærk ejer i ryggen.

– Som en del af Lars Larsen Group er vi en del af en stærk familieejet koncern, der har midlerne og viljen til at gå helhjertet ind i overtagelsen af Sängjätten. Samtidig tror jeg på, at vi ved at skabe en endnu hyggeligere butiksoplevelse og fokusere endnu mere på god vejledning og rådgivning kan give svenske kunder noget, som bliver unikt i markedet, siger Martin Amstrup Bang. 

Sängjätten er grundlagt i 1992 og har i dag 20 butikker i Sverige, der hovedsageligt er placeret i den sydlige og midterste del af landet.

Syv magre år

Martin Amstrup Bang luftede allerede i efteråret planerne om international ekspansion. Det skete, da han i november kunne fremlægge andet millionoverskud i træk, efter kæden i syv år havde præsenteret det ene underskud efter det andet.

Til Børsen fortalte sengedirektøren i den forbindelse, at det længe har været et ønske for kæden at komme ud over landets grænser. Det har dog været et krav fra bestyrelsens side, at Sengespecialisten først fik styr på at tjene penge i Danmark, hvor massive investeringer i en årrække betød markante underskud. 

Investeringerne har ifølge Martin Amstrup Bang været nødvendige for væksten i kæden, der på seks år er vokset fra 11 til 31 butikker, men nu skrues der altså lidt ned på den front, og i stedet er blikket vendt mod udlandet.

Sengespecialisten kom ud af regnskabsåret 2019/20 med en bruttofortjeneste på 53,4 mio. og et overskud før skat på 11,9 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127