23948sdkhjf

Ilva præsenterer første plus i mere end 10 år – nu er blikket rettet mod broderfolket

For første gang i mere end ti år er det lykkedes Lars Larsen Group-ejede Ilva at komme ud af regnskabsåret med et positivt driftsresultat.

Det viser de nøgletal, koncernen netop har offentliggjort.

Mens omsætningen sidste år voksede fra 1,5 til 1,7 mia. kr., blev driftsresultatet (EBIT) vendt fra et minus på 10 mio. kr. til et plus på 100 mio.

– Det er første gang, siden Ilva og IDdesign blev lagt sammen i 2009, at selskabet opnår et positivt resultat af driften, og det skyldes blandt andet, at vi tog nogle hårde, men nødvendige beslutninger, da Ilva og Idémøbler blev lagt sammen til én kæde i 2019, siger adm. direktør Rami Jensen.

Han har været adm. direktør for kæden siden 2018, og han peger på, at det ikke mindst skyldes et dedikeret hold af medarbejdere, at Ilva nu har sorte tal på bunden.

 – Vi har været gennem nogle store ændringer, men der er virkelig blevet leveret en fornem indsats af alle medarbejdere. Vi har været dygtige til at optimere vores processer, så vi har fået de ønskede synergier ud af sammenlægningen, og samtidig er vi blevet langt mere digitale og mere agile, lyder det.

Heja Sverige

Ilva har 42 danske og otte udenlandske møbelhuse, og planen er, at især det sidste tal skal vokse den kommende tid. Selvom Rami Jensen fortsat ser vækstmuligheder i det danske, er blikket nemlig også rettet mod den anden side af Øresund.

– Den 31. august åbnede vi vores anden butik i Sverige, og begge vores svenske butikker performer godt. Derfor er vi også på udkig efter nye lejemål i den sydlige del af Sverige, så vi kan åbne endnu flere butikker, udtaler direktøren.

Ifølge Børsen vurderer han, at potentialet i Sverige er stort nok til, at markedet på længere sigt kan komme op at matche det danske. Vejen dertil er dog endnu ikke helt på plads.

– Vi har ikke lagt os fast på, hvor mange butikker vi skal åbne, men vi har et delmål, der hedder fem til seks butikker i det sydsvenske. Derefter forholder vi os til, hvordan vi skal rulle mere ud. Vi lader os inspirere af Jysk og ser, hvordan de klarer sig, og hvilke byer der er gode for dem, siger Rami Jensen til Børsen.

Det svenske markedsindtog kan vise sig at blive noget af det sidste, han foretager sig i rollen som Ilva-direktør. Næste år vender han nemlig tilbage til Jysk, hvor han i sin tid startede karrieren som elev – denne gang for at overtage topposten efter Jan Bøgh, der rykker op i hierarkiet og får det samlede ansvar for alle retailselskaber i Lars Larsen Group.  

Læs mere om: Ilva
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078