23948sdkhjf

Butiksansatte slipper for mundbind hvis de har coronapas

Torsdag aften kom politikerne til enighed om, at der fra i dag mandag skal bæres mundbind i detailhandlen.

Et af diskussionspunkterne op til har gået på, om de butiksansatte også skulle omfattes af kravet.

Det er henover weekenden blevet besluttet, at butiksansattte kan fritages for kravet, hvis virksomheden kræver et gyldigt coronapas af deres ansatte.

Tidligere har HK Handel været ude at sige, at de mener, de ansatte skal fritages for kravet om mundbind, og nu kommer også Dansk Detail på banen.

Direktør Nikolai Klausen fortæller, at de som udgangspunkt bakker op om regeringens tiltag for at stoppe smittespredningen. Han mener dog, at der i forvejen er meget, der kan sætte en stopper for smitte mellem kunder og ansatte.

Han peger på, at kombinationen af af at virksomhederne kan kræve coronapas af deres ansatte og at kunder skal bære mundbind, må være nok til at stoppe smitten, og er derfor glad for, at de ansatte nu kan undgå mundbindet.

- Folk spritter af, bærer mundbind og de ansatte har coronapas. Hvad mere skal man gøre?, spørger Nikolai Klausen, der uddyber, at det også vil være gavnligt for detailhandlen at medarbejderne ikke skal bære mundbind, fordi det for kunderne vil gøre indkøbsoplevelsen mere normal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126