23948sdkhjf

Opråb fra branchen: Det er sikkert at handle i fysiske butikker

I lyset af de nye restriktioner, der er trådt i kraft i løbet af de seneste uger, står den fysiske detailhandel endnu engang overfor svær konkurrence fra netbutikkerne, der udover priserne og bekvemmeligheden også kan bryste sig af at være helt smittefri.

Men at der skulle være en smitterisiko ved at købe julegaver i de fysiske butikker vil man hos en række brancheorganisationer gerne nedtone.

I en pressemeddelelse udtaler Nikolai Klausen, der er direktør for blandt andet Dansk Detail og WEAR, at der naturligvis bliver set "med stor alvor og bekymring på de kraftigt stigende covid-19-smittetal", og at de derfor efterlever retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Om ikke andet så påpeger Nikolai Klausen også, at sundhedsminister Magnus Heunicke har fremhævet og rost detailhandlen for at levere en stor indsats i smitteforebyggelsen.

Derfor går Nikolai Klausens opråb på, at kunderne ikke skal være nervøse, når de køber julegaver.

- Kunderne bærer mundbind, medarbejdere bærer mundbind eller visir, der er håndsprit, afstandsmarkeringer, arealkrav og skiltning. Når vi taler om butikker på gågadeniveau, er det ikke unormalt, at døren står åben hele dagen, hvilket sikrer en god udluftning. I storcentre er der kraftige ventilationsanlæg, der ligeledes sikrer en konstant udluftning, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125