23948sdkhjf

Jysk-opkøb i heftig vækst

Det var en forretning i hastig fremgang, Lars Larsen Group i sommer overtog majoriteten af.

Det viser et nyt regnskab fra Sengetid ApS, som Jysk-familiens investeringsselskab i dag ejer 78 pct. af gennem selskabet Sengespecialisten.  

Skønt det nye årsregnskab grundet omlægning dækker over bare otte måneder, er der fremgang på samtlige nøgletal, og resultatet er mere end fordoblet til 7,8 mio. kr. før skat.  

Også balancen er skudt markant i vejret fra 4,6 til 12,3 mio. kr., hvilket på aktivsiden primært kan henføres til en styrket likviditet og tæt på en tredobling af selskabets omsætningsaktiver. På passivsiden har egenkapitalen har i årets løb fået et gedigent nyk op fra 2,5 til 6,9 mio. kr.

Vennepar med ambitioner 

Sengetid blev stiftet i 2017 af ungdomsvennerne Nick Manhart Christensen og Nickolai Dalvang, og de to er trods salget fortsat med på rejsen. Førstnævnte i rollen som direktør, sidstnævnte som en del af bestyrelsen, ligesom de fortsat sidder på en minoritetsandel af ejerskabet.   

Makkerparret har altså ikke neddroslet engagementet, selvom man kunne fristes til at tro, de ellers har nok at se til. Sengetid er nemlig ikke den eneste virksomhed, de to står bag. I 2015 stiftede de cateringselskabet Gaudium Catering, og selvom det umiddelbart virker som to vidt forskellige projekter, går der en rød tråd gennem begge foretagender.  

– I begge virksomheder gør vi kun det, vi er gode til. Vi har defineret, hvad vi er gode til, og så bygger vi hele forretningen op om det, fortalte Nickolai Dalvang i 2020 til Finans.  

Lars Larsen Group og Sengespecialisten har således ikke bare investeret i en sengeforretning men i et makkerpar med ambitioner, og det er ambitioner, der spejles af den nye majoritetsejer. 

– Sengetid er en utroligt spændende virksomhed med et stort vækstpotentiale både i Danmark og udlandet. Med den ekspertise og de økonomiske muligheder, som Sengespecialisten og Lars Larsen Group råder over, er jeg helt sikker på, at vi ser ind i en meget spændende vækstrejse, fastslog Martin Bang, adm. direktør i Sengespecialisten, da opkøbet blev offentliggjort.  

Sengetid ApS
mio. kr. 2021* 2020
Bruttofortjeneste 10,5 4,6
Resultat før finansielle poster 7,8 3,1
Resultat før skat 7,8 3,1
Årets resultat 6,1 2,4
Balancesum 12,3 4,6
Egenkapital 6,9 2,5
Gns. antal ansatte 9 3
Regnskabsåret blev afsluttet 31. august 2021
*Regnskabsåret 2021 dækker grundet omlægning over blot 8 måneder. Tallene er således ikke direkte sammenlignelige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078