23948sdkhjf

Flügger-opkøb klemt i krigen – lukker ned og suspenderer forventningerne

Opkøbet af Eskaro sendte i fjor malinggiganten Flügger ind på både det ukrainske og det russiske marked. Nu får krigen virksomheden til at lukke ned for aktiviteterne i Ukraine og suspendere forventningerne for regionen.

Det oplyser Flügger i en meddelelse til fondsbørsen.

”Som følge af konflikten mellem Rusland og Ukraine er der på den korte bane skabt betydelig usikkerhed i Rusland og Belarus. I Ukraine er al forretningsaktivitet indstillet og fokus rettet mod at sikre aktiverne bedst muligt,” lyder det.

Flüggers samlede aktiviteter i Ukraine udgør 136 mio. kr., og Eksaro, der i sidste kvartal trak en stor del af væksten hos Flügger, udgør omtrent 20 pct. af selskabets samlede omsætning.

Det forventes således også at smitte af på den samlede omsætning, at aktiviteterne i Rusland, Hviderusland og Ukraine forventes markant nedsat de sidste måneder af regnskabsåret, der slutter ved udgangen af april.

Flügger venter nu et salg på 2,5-2,6 mia., mod det tidligere udmeldte niveau på 2,5-2,7 mia. kr. Samtidig forventes indtjeningen i segment 3, der geografisk dækker Finland, Estland, Letland, Ukraine, Rusland og Hviderusland at blive negativt påvirket, uden Flügger dog på nuværende tidspunkt ser sig i stand til at estimere, hvor stor den påvirkning vil være. 

I sidste ende kan det vise sig, at de 300 mio. kr., Flügger samlet set har investeret i opkøbet af Eskaro, har været ganske dyrt betalt.

”Konflikten skaber betydelig usikkerhed om værdiansættelse af aktiverne i Eskaro, særligt værdiansættelsen af goodwill og tilgodehavender,” skriver malinggiganten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094