23948sdkhjf

Fynsk legetøjsforhandler tættere på amerikansk drøm med køb af to virksomheder i USA

Nature Planet, en af verdens førende designere og distributører af plysdyr, legetøj og gaver med hovedkvarter i Middelfart, har købt to amerikanske virksomheder. Det oplyser Nature Planet i en pressemeddelelse.

Med de to amerikanske opkøb får Nature Planet et solidt fodfæste på det store amerikanske marked, efter at virksomheden har opbygget en styrkeposition indenfor sit felt i Europa, hvor man nu er førende. 

Derfor er det et naturligt skridt, men også en gammel drøm at etablere sig i USA, hvilket kan danne udgangspunkt for yderligere vækst, oplyser adm. direktør i Nature Planet Søren Lund.

- Vi er meget tilfredse med, at vores ambition om at komme til USA med ambitiøs vækst for øje nu er blevet en realitet gennem vores to første opkøb i USA. 

Dækker både vest- og østkyst

Wishpets LLC ligger i Portland, Oregon på den amerikanske vestkyst, mens Wildlife Artists Inc. har hovedsæde i New Milford, Connecticut på den amerikanske østkyst. 

- Vores to nye amerikanske selskaber har stærke teams, samme grundlæggende værdier, som vi har i Nature Planet, og meget stærke og gode relationer til deres kunder. Opkøbene vil give Nature Planet mulighed for styrke innovation og produktudvikling og dermed også service og relationer til endnu flere kunder på det amerikanske marked, siger Søren Lund.

Begge virksomheder har cirka 30 ansatte og opererer i det samme felt som Nature Planet, nemlig med design, salg og distribution af plysdyr, legetøj og gaver til attraktioner, som f.eks. zoologiske haver, naturparker og museer. Prisen for de to virksomheder er ikke offentligt kendt.

Hjælper børn og dyr

Nature Planet blev i 2019 solgt til den svenske kapitalfond Procuritas Capital. De amerikanske opkøb er et led i en ambitiøs vækststrategi, der skal femdoble omsætningen i plysdyrsproducenten inden 2025.

Siden begyndelsen i 2005 har Nature Planet støttet organisationer, der arbejder for bedre forhold for både børn og dyr og i den forbindelse blandt andet bygget 16 skoler i Nepal og Indonesien. 

Samtidig har man tilstræbt at producere med et skarpt fokus på miljøhensyn og genanvendelse af materialer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062