Dansk filterproducent bliver gazelle-virksomhed for fjerde år i træk

Danfilter har trukket produktion hjem til Danmark og ændret strategi for salget. Begge dele vurderes som en del af baggrunden for, at firmaet for fjerde år i træk modtager Børsens Gazellepris.
Fokus på indeklima er efterhånden hverdagskost. På arbejdspladser, i boligselskaber og i de danske hjem. En tendens, som med COVID-19 og den øgede brug af brændeovne under energikrisen ser ud til at vokse.
Det er i hvert fald konklusionen fra den danske leverandør af ventilationsfiltre til boligventilation, Danfilter og Filterhuset.dk, som i en pressemeddelelse fortæller, at de for fjerde gang i træk modtager Børsens Gazellepris og derved kan bryste sig af titlen som marathongazelle.
Hvad er en Gazellevirksomhed?
Gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Udtrykket udspringer af den årlige gazelleundersøgelse, som er blevet udarbejdet af Dagbladet Børsen siden 1995.
I 2021 var der under ti virksomheder i Danmark i kategorien ”Fremstilling”, der modtog en marathongazelle. Så SMV’en fra Farum er kommet i eksklusivt selskab.
Henrik Friis, administrerende direktør i Danfilter udtaler i pressemeddelelsen:
– Vi er utroligt glade og stolte af at modtage endnu en Gazellepris, som tegn på, at vores strategi virker.
Strategisk kursændring
Den konstante vækstrejse tager afsæt i især tre beslutninger. For det første, at hovedparten af Danfilters produktion er trukket hjem til Danmark. For det andet etableringen af webshoppen Filterhuset.dk helt tilbage i 2012, da man revurderede salgskanalerne og samtidig valgte at udvikle og producere filtre på egen fabrik.
– Det har krævet millioninvesteringer at indkøbe nyt materiel og omdanne produktionen til vores eget mærke, udtaler Henrik Friis, som vurderer, at der er en større tiltro til filtre produceret i Danmark.
Den tredje beslutning blev taget, da landet lukkede ned under COVID-19-epidemien, og hele BTB-segmentet med ét forsvandt.
Hvor virksomhedens BTB- og BTC-aktiviteter før var cirka lige fordelt, blev indsatsen nu rykket mere over mod det private marked gennem webshop- og onlineportalen Filterhuset, som også blev lanceret i norske og svenske udgaver.
I pressemeddelelsen udtaler direktør Henrik Friis til slut.
– Vi er gået fra ”blot” at være producent til at være en pålidelig forhandler for kunderne, der kan svare på spørgsmål om for eksempel hvordan luftforurening og pollen påvirker deres hverdag.