23948sdkhjf

Lidl vil være førende på fødevaresikkerhed

Lidl Danmark indfører 100 pct. kontrol af kædens danske leverandører af egne mærker. Samtidig ansættes ny kvalitetschef.
Det nye omfattende kontrolprogram omfatter 1-2 dages uanmeldte besøg hos samtlige leverandører – herunder også frugt- og grøntleverandører.

- Vi ser fødevaresikkerhed som det absolutte fundamentale i kvalitetsopfattelse, og når vi siger ”kvalitet behøver ikke koste en formue”, så mener vi det. Vi ønsker at være blandt de førende inden for fødevaresikkerhed, derfor har vi også ansat en kvalitetschef med mange års erfaring i bagagen, siger administrerende direktør i Lidl Danmark, Finn Tang.

Strengere end konkurrenterne
Lidl Danmark har valgt at supplere Fødevarestyrelsens tilsyn med eget auditeringsprogram, som er en udrulning af et program, som aktuelt igangsættes i alle Lidl-lande i Europa, og som altså nu også implementeres på det danske marked

Hos Bureau Veritas, der bl.a. omfatter Danmark største certificeringsvirksomhed, siger landechef Jacob Færgemand:

- Med Lidl Danmarks nye auditprogram går kæden ikke på kompromis. Det er langt det mest ambitiøse auditprogram blandt aktører i dansk detailhandel. Og med tiltaget løfter Lidl hele niveauet, når det gælder dansk fødevaresikkerhed. De lægger op til et spændende samarbejde med deres producenter, et samarbejde der kun kan blive en win-win-win - for Lidl, producenter og ikke mindst de danske forbrugere.

For Lidl handler det om fødevaresikkerhed for forbrugerne og på den front er der ingen forskel på om det drejer sig om frugt og grønt eller fødevarer generelt.

- I Lidl arbejder vi med et klassificeringssystem, som udarbejdes på baggrund af en risikovurdering set i forhold til fødevaresikkerhed. Det betyder, at alle varer analyseres i forhold til deres risiko, siger kvalitetschef Lone Hansen.

Også 25.000 årlige analyser på frugt og grønt varer
På frugt og grønt området har det omtalte klassificeringssystem i internationalt Lidl regi resulteret i op mod 25.000 analyser om året af importerede frugt og grønt varer. Analyserne foretages af akkrediterede og autoriserede speciallaboratorier.

Den viden som Lidl får gennem disse analyser fører til en intens dialog med producenterne, som har ansvaret for at sikre fødevaresikkerheden ude på dyrkningsstederne.

Eksempelvis indgik Lidl i 2006 en aftale med frugt- og grøntproducenterne om at reducere anvendelsen af pesticider. På det område stiller Lidl blandt andet strenge krav til, at pesticidrester på frugt og grønt, som sælges til Lidl, skal være 2/3 mindre end lovens fastsatte maksimalt tilladte mængde.

Fødevaresikkerheden i Lidl
Alle Lidl’s danske leverandører vil i løbet af 2013 modtage uanmeldt besøg af Lidl Danmarks eksterne auditører fra Bureau Veritas, og besøget vil vare mellem 1-2 dage. I løbet af besøget vil virksomheden blive kontrolleret på en række forskellige områder, som eksempelvis hygiejneforhold, produktionsproces, udstyr mv

For i det hele taget at blive leverandører til Lidl Danmark skal man dokumentere en systematisk håndtering af kvalitet og fødevaresikkerhed, f.eks. gennem en certificering efter fødevare-standarden IFS Food, BRC, ISO 22.000 FSSC, for frugt og grønt leverandører gennem en GlobalGab certificering, som Fødevarestyrelsen også anbefaler det. Alle Lidl Danmarks udenlandske leverandører kontrolleres efter samme program, som de danske leverandører nu fremover bliver omfattet af. I Danmark samarbejder Lidl-kæden med anerkendte analyseinstitutter som Eurofins og Agrolab LUFA.

Om Lidls nye kvalitetschef
Lidl Danmarks nye kvalitetschef, Lone Hansen, har mange års erfaring inden for fødevaresik­ker­hed og – kvalitet. Hun har tidligere udviklet egenkontrolprogrammer for eksempelvis Jensens Bøfhus, DSB Kort & Godt m.fl. ligesom hun har gennemført leverandøraudits for COOP Danmark med eget udviklet inspektionskoncept. Hun har været selvstændig med virksomheden Food Advisor i en årrække, hvorefter hun har været ansat som Food Inspector og Business Developer for Bureau Veritas Food Inspection.

Læs mere om: Lidl
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116