23948sdkhjf

Dansk Supermarked bliver eneejer af Netto Tyskland

Den danske detailkæde har indgået en aftale med Edeka AG om køb af Edekas aktiepost i Netto Tyskland, OHG Netto Supermarkt GmbH & Co., som trådte i kraft med virkning fra årsskiftet.
Med overtagelsen af Edekas aktieandel på 25 % tager Dansk Supermarked dermed som eneejer fuld kontrol over selskabet.

Overtagelsen af aktieposten skal ses som et led i Dansk Supermarkeds internationale vækststrategi. Om opkøbet siger adm. direktør i Dansk Supermarked, Per Bank:

- Jeg er glad for, at vi nu har opnået det fulde ejerskab af vores tyske selskab og samtidig har fastholdt muligheden for indkøbssamarbejde med markedslederen på det tyske marked. Netto Tyskland er i dag vores største udenlandsmarked, og den fulde kontrol med selskabet giver os øget fleksibilitet og dermed mulighed for selvstændigt at beslutte den strategiske retning for selskabet.

Køber fortsat ind med Edeka
Med handlen af aktieposten afslutter Dansk Supermarked en del af samarbejdet med mindretalsaktionæren, der begyndte for syv år siden. Dansk Supermarked, som gennem mange år har opretholdt sin position som en førende udbyder af dagligvarer i Danmark, åbnede i 1990 sin første Netto-butik i Tyskland og har siden udbygget med yderligere ca. 350 butikker i det nordøstlige Tyskland.

Edeka har været partner i Tyskland siden 2005, hvor Edeka overtog aktieposten fra Spar Tyskland. Det er i forbindelse med handelen aftalt, at Netto Tyskland fortsætter med at købe ind sammen med Edeka -gruppen de næste 4 år.

Også Netto i Polen og Sverige
Netto har siden opstarten i Tyskland udvidet sit internationale engagement til at omfatte Netto Polen og Netto Sverige.

Dansk Supermarked A/S, der driver omkring 1300 butikker og varehuse i kæderne føtex, føtex food, Bilka, Netto, døgnNetto, A-Z samt stormagasinerne Salling, ejes af A. P. Møller-Mærsk og F. Salling Gruppen og beskæftiger ca. 43.000 ansatte fordelt på de fire lande og omsætter årligt for ca. DKR 54 mia.

Efter gensidig aftale parterne imellem er det besluttet ikke at oplyse købssummen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113