23948sdkhjf

Krisen forsinker Coops milliardoverskud

Indtjeningsambitionerne for Coop Danmark er uændret høje, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander i et interview i Dansk Handelsblad.
Siden Coop Danmark vendte tilbage til sin ejerforening FDB i 2008, har Coop Danmark været ude på en lang rejse mod større overskud - en rejse, der reelt blev taget hul på allerede i årene inden, hvor ejerskabet lå i det fælles nordiske Coop Norden.

Men med Lasse Bolanders valg til formand for FDB - og dermed Coop Danmarks bestyrelse - i juni 2008 blev fokus på at løfte indtjeningen markant mere udtalt.

Målet var en milliard
I de seneste år har målet været at nå en milliard i overskud, men foreløbig får den hidtidige rekord fra 2011 på 773 mio. kr. i samlet EBIT-resultat for Coop og brugsforeningerne lov til at stå lidt endnu.

Den samlede effekt af et fortsat faldende forbrug og en skærpet konkurrence sidste år kom noget bag på Coop og gjorde forhåbninger om ny fremgang til skamme.

– 2012 bliver dårligere end 2011, men ambitionerne er usvækkede. En af fordelene ved at skabe større overskud er, at vi falder fra et højere niveau, lyder nogle af Coop-formand Lasse Bolanders kommentarer.


Læs interviewet i Dansk Handelsblad fredag 8. februar
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156