23948sdkhjf

Ikea Danmark vinder årets detailhandelspris

Detail-forum hædrede onsdag aften Ikea Danmark for en succesfuld udvikling i et vanskeligt marked.
Årets detailhandelspris, MMM Prisen, blev onsdag aftes uddelt ved et arrangement i Børsens festsal i København. Vinderen blev Ikea Danmark, der var nomineret sammen med Bolia og Tiger. MMM Prisen er siden 1981 blevet tildelt ” en person eller virksomhed, der på særlig vis har haft betydning for detail- og/eller engroshandelen i Danmark ”.

I begrundelsen for kåringen lød det blandt andet:

”Ikea Danmark har en vision, der rækker ud over det at sælge møbler, at Ikea i dag er kendt for inspirerende boligindretning i en god kvalitet til lave priser, at Ikea på kort tid har sat sig markant på det danske køkkenmarked med blot fem butikker, og at Ikea arbejder målrettet for at varehusenes kunder kan leve et mere bæredygtigt liv derhjemme samtidigt med, at Ikea selv som virksomhed arbejder på at gøre sig uafhængig af miljøbelastende energi og ressourcer.”

Inspiration til de mange mennesker
Ikeas forretningskoncept har været det samme siden den spæde begyndelse – nemlig at tilbyde et bredt sortiment af funktionelle produkter til boligindretning til så lave priser at så mange mennesker som muligt har råd til at købe dem.

Gennem de sidste år har konceptet udviklet sig til også at fokusere på at inspirere til et mere bæredygtigt liv derhjemme. At netop det bæredygtige fokus var med i juryens begrundelse glæder Ikea:

- Ikeas vision er at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker. Det inkluderer meget andet end god kvalitet til lave priser. Vores vision handler også om at tage ansvar overfor mennesker og miljø, hvilket blandt andet indebærer at inspirere til at leve mere bæredygtigt derhjemme. At netop den del af vores fokusområder er med i juryens begrundelse for at tildele os prisen, er vi rigtigt stolte over, siger Lena Gaarde, som på vegne af hele Ikea Danmark modtog prisen, der blev overrakt af sidste års vinder – adm. direktør Henrik Burkal fra Rema 1000.

Ikea Danmark har i dag fem varehuse placeret i Taastrup, Gentofte, Odense, Aarhus og Aalborg. Sidste år lagde 10,5 mio. besøgende vejen forbi et af de fem varehuse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188