23948sdkhjf

Hvornår skal du bestille en synstest?

I en travl hverdag kan vi mennesker let glemme at prioritere tid til regelmæssige undersøgelser, hvis vi ikke bliver påmindet om det udefra.

Det omfatter blandt andet de vigtige undersøgelser af vores syn, der fortæller os, om øjnene har brug for forstærkning eller ej.

I denne artikel bliver du klogere på, hvornår det er på tide, at du lægger vejen forbi optikeren til en synstest. 

Tilbagevendende ubehag
Har du i en længerevarende periode gået igennem dagligdagen uden ekstra styrke på synssansen, selvom du har haft brug for det, kan det hurtigt sætte dig som gener. Forsømt behov for briller eller kontaktlinser kommer til udtryk på forskellig vis, men ofte er hovedpine og spændinger i nakke en god indikator for, at dine øjne overanstrenger sig.

Oplever du tilbagevendende ubehag i dagligdagen, specielt i situationer hvor dine øjne er på arbejde eksempelvis foran en skærm, foran en bog eller andet? I disse situationer kan det være dit syn, der er problemet. Af denne grund bør du opsøge en optiker, der kan undersøge det nærmere, så du får den hjælp, du har behov for.

Vigtig led i valget af nye briller
Har du haft den samme brille de sidste mange år, kan det være en god ide, at du overvejer en opgradering. Går du med tankerne om at udskifte dine nuværende briller med nye, giver du dig selv en oplagt mulighed for at få undersøgt dit syn. Det er sjældent, vi selv bemærker, hvis vores syn enten forbedres eller forværres.

Af denne grund vil en optiker ofte foretage en synstest på dig, inden du skal på udkig efter et nyt brillestel. Det kan nemlig være, at glasset i stellet også trænger til en fornyelse. Derfor bør du altid takke ja eller opsøge testen af dit syn, inden du sætter kortet i dankortterminalen til dit næste brillekøb.

Behovet for briller stiger med alderen
Har du bemærket, hvor stor en andel danskere der slentrer gennem bybilledet med briller på? Faktisk har en overraskende høj procentdel af danskerne briller eller kontaktlinser, der desuden er en procent, der kun øges i takt med alderen.

Selvom ubehag kan indikere behov for briller, er det ikke sikkert, at du vil opleve gener. Begynder alderen at snige sig ind på dig, kan du med fordel bestille en synstest, så du finder ud af, om du ubevidst har taget del i den høje statistik.

Bestil en gratis synstest i Aalborg hos Ganer & Robenhagen, og du kan få et svar på, om du har behov for briller eller ej. 

Der findes flere forskellige årsager til, at du bør bestille en synstest. Har du ikke lagt vejen forbi optikeren for nylig, og dit syn trænger til en vurdering, bør du overveje det på det kraftigste.

Send til en kollega

0.032