23948sdkhjf

Nye briller? Sådan vælger du de rigtige

Over halvdelen af danskerne har brug for enten briller, kontaktlinser eller begge dele. Det sætter krav til udvalget af briller, du som forbruger kan vælge imellem.

Ofte kan valget om nye briller være svært, for de skal trods alt pryde vores ansigt hver dag.

I denne artikel bliver du klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber nye briller.

Den farverige, den moderne eller den tidløse klassiker?
Brillemoden udvikler sig konstant, derfor vil du hurtigt kunne gennemskue, hvad der hitter, når du besøger en optiker. Ofte kan udvalget kategoriseres i tre, hvori du kan vælge mellem de farverige, de moderne styles eller de mere klassiske brilletyper.

Når øjet scanner udvalget på udstillingsmontren, kan vi hurtigt have stærke forudantagelser omkring, hvilke modeller der er fordelagtige og hvilke, der ikke er. Af denne grund bør du prøve et væld af forskellige slags indenfor alle tre kategorier, så du får en fornemmelse af, hvilken vej du vil gå.

Har du flere klassiske brilletyper derhjemme, kunne du jo prøve kræfter med en lidt mere udfordrende brille. Måske en kæk farve langs brillestængerne eller et mere markant brillestel?

Naturlig placering i ansigtet
Når du går i gang med den helt store brilletest, der omfatter, at du skal prøve en stor procentdel briller af optikerens udvalg, får du hurtigt en fornemmelse af, hvilken model der passer dit ansigt bedst. Har du æblekinder, store øjenbryn eller lange øjenvipper, kan et brillestel hurtigt sidde irriterende.

Ofte kan det rettes til af optikeren, men noglegange kan modellen bare være et dårligt match til dit ansigt. Foruden det rigtige udtryk, brillerne skal give til dit ansigt, er placering og komfort meget vigtige i udvælgelsen af nye briller.

Benyt optikerens viden
Når du går på brillejagt, findes det rigtige sigte ofte med hjælp fra fagfolk. Af denne grund bør du benytte de omgivelser, du prøver briller i, for optikere har den rette viden og ekspertise til at rådgive dig mod det bedste valg.

Køb nye briller hos måske Aalborgs største brillebutik - Ganer & Robenhagen - og du vil med garanti få den helt rigtige vejledning, der sikrer dig, at du vælger rigtigt. 

Det rigtige valg af briller kan gøre en stor forskel i dagligdagen. Følelsen af at bære pæne briller giver velvære, og det samme gør den rette styrke, pasform og model til dit ansigt. Derfor bør du vælge nye briller med omhu og ikke være bleg for at spørge optikeren om hjælp.

Send til en kollega

0.031