23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Udrulning af et RPC-udviklet vurderingsværktøj, der blandt andet viser genanvendeligheden af plastemballage, er blot ét af Superfos’ initiativer til at opnå cirkularitet.

”Superfos bidrager til den cirkulære økonomi, og vi ønsker at hjælpe vores kunder med at gøre det samme,” siger Janni Langkjær Pedersen, Sustainability Communication Manager hos Superfos, en virksomhed i Berry Global.

På vej mod cirkulær økonomi
Og hvad betyder dette i grunden? Mens den lineære økonomi primært følger tankegangen “brug-og smid-væk”, fokuserer den cirkulære økonomi på effektiv brug af ressourcer og genanvendelse af varer, så de ikke bliver til affald. Virksomheder kan også bidrage til minimering af deres miljøpåvirkning ved at begrænse deres forbrug af naturens ressourcer samt ved at bruge rene teknologier (cleantech) og vedvarende energi. 

Det Cirkulære Vurderingsværktøj

Ud over hele tiden at gøre en indsats for større og større energieffektivitet og mindre og mindre vandforbrug, er Superfos fokuseret på at designe emballageprodukter under hensyn til effektiv brug af ressourcer samt potentielt genbrug og genanvendelse. Faktisk er de produkter, som plastemballagevirksomheden fremstiller, allerede i høj grad genanvendelige. Superfos er ved at implementere brugen af Det Cirkulære Vurderingsværktøj, udviklet af det tidligere moderselskab RPC Group, til at bedømme emballagedesign i lyset den cirkulære økonomis principper. 

På en skala fra A til F viser vurderingsværktøjet grafisk, hvor genanvendeligt et stykke plastemballage er. Endvidere kan værktøjet blandt andet angive om emballagen kan genbruges, eller om den indeholder genanvendt, biobaseret eller biologisk nedbrydeligt materiale. Visuelt ligner vurderingsværktøjet de energimærker, der findes på elektriske apparater i hele Europa.

Det Cirkulære Vurderingsværktøj fra RPC er baseret på det såkaldte Recyclass System, som Plastics Recyclers Europe har udviklet:
https://www.rpc-group.com/media/product-news/2018/grading-system-highlights-sustainability-credentials

“Superfos’ omfattende erfaring og viden på området betyder, at vi kan yde vores kunder ekspertrådgivning om genanvendelse.  Vurderingsskalaen gør os i stand til at gå i dialog med kunder inden for en fælles referenceramme, så vi endnu bedre kan diskutere bæredygtighed og cirkulær økonomi,” forklarer Janni Langkjær Pedersen.

Anvender genanvendt materiale – et andet bidrag til den cirkulære økonomi

Til fremstillingen af hård plast bruger Superfos i stigende grad PCR og PIR (Post-Consumer Recycled og Post-Industrial Recycled materiale) til non-food produkter. Til fødevareemballage fokuseres der på at udvikle løsninger med genanvendt materiale. RPC Group har opkøbt den førende britiske genanvendelsesvirksomhed PLASgran. Det sikrer, at Superfos ligger i front i forhold til udviklingen på dette område.

Hvis du ønsker at høre nærmere om, hvordan Superfos kan hjælpe din virksomhed med at udvikle bæredygtige emballageløsninger, er du meget velkommen til at kontakte virksomheden.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511
P nummer: 1003207217

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operational Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Send til en kollega

0.048