23948sdkhjf

Fødevareproducenter dyster på kvalitet

Fødevaredysten, Danish International FOOD Contest, har til formål at højne produkternes kvalitet og skabe netværk. Men nu skal der også uddeles en ny Gourmetpris, som har fokus på unikke smagsoplevelser.
Den kun to år gamle Danish International FOOD Contest samlede sidste år 1.800 forskellige fødevarer til en dyst på faglig kvalitet i Messecenter Herning.

Inspirerende møde med andre fagfolk
Fur Bryghus var en af de fødevareproducenter, som stillede op for første gang i 2012 - og vandt for sin Vulcano Classic titlen som Danmarksmester i øl-kategorien i Danish International FOOD Contest. Som et bevis på mesterskabet fik Flemming Asmussen overrakt et diplom af H. K. H. Prins Joachim.

- Det var meget inspirerende at møde andre fagfolk, siger brygmester Flemming Asmussen, der ser frem til at dyste med kollegerne fra de andre bryggerier igen i år.

100 års tradition for dyst på kvalitet
Fødevaredysten i Herning er vokset ud af den traditionsrige Landsmejeriudstilling, hvor mejerier gennem mere end 100 år har udfordret hinanden i faglige bedømmelser af ost, smør og konsummælksprodukter. Formålet har været at højne produkternes kvalitet og – ikke mindst – at mødes på tværs af virksomheder for at danne netværk og lade sig inspirere af hinanden.

For to år siden inviterede mejerifolket andre fødevarebrancher med under titlen ’Danish International FOOD Contest’, så krydderurter, øl, dansk vin, rapsolie, saft og juice nu også indgår i faglige bedømmelser.

Ny gourmetpris med fokus på det unikke
På konkurrencesiden er der også en nyskabelse: Mejeribrugets Gourmetpris, som efter nogle års pause genopstod på sidste års udstilling, udvides nu til alle andre fødevarebrancher. Til forskel fra den fagtekniske bedømmelse i hovedkonkurrencerne har Gourmetprisen fokus på unikke smagsoplevelser. Dommerne er kokke, madskribenter etc.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078