23948sdkhjf

De mest læste artikler | Del 5 af 5 | Regnskabsrod, ny kæde og Rema 1000

Som nedtælling til årets juleferie bringer RetailNews i en artikelserie de 15 mest læste artikler. Her er nummer 3, 2 og 1

Så fik vi her på RetailNews - og du, kære læser - kæmpet os igennem de første 12 af 15 pladser på oversigten over de 15 mest læste artikler på siden i løbet af 2023. 

Hvis du har misset gennemgangen, kan du klikke dig igennem de foregående afsnit i mini-julekalenderen ved at klikke her

Nu er vi imidlertid nået til den absolutte top 3 på listen. 

3) Økonomisk krise i Coop? Medie sår tvivl om kædens bankforpligtelser

Regnskabet for Coop-koncernen i 2022 blev blodrødt, som man også havde frygtet og forudset. 

600 millioner kroner i underskud på bundlinjen måtte topchef Kræn Østergaard Nielsen og resten af Coop-ledelsen notere sig ved regnskabets aflæggelse. 

Imidlertid mente mediet Berlingske Business at vide, at den økonomiske tilstand var langt værre end som så.

- En situation så kritisk, at den ikoniske, andelsejede virksomhed med 40.000 ansatte risikerede at misligholde lånebetingelserne i sine bankaftaler, hvilket kunne have haft uoverskuelige økonomiske konsekvenser, skrev mediet tilbage i marts. 

En kritik som Kræn Østergaard Nielsen dog afviste. 

Siden har koncernen fortsat med at spendere af de cirka fire milliarder kroner, som strategien "Fremtidens Cop" er rammesat til - blandt andet ved at åbne en spritny kæde, Coop, der på sigt gerne skal blive både Danmarks bedste - og måske også største - supermarkedskæde. 

Det har koncerndirektør Allan Kristoffersen udtalt til RetailNews i forbindelse med åbningen af de to første testbutikker.

- Det har stadig potentiale til at blive Danmarks største supermarkedskæde, men vi vil allerhelst være Danmarks bedste kæde. Vores mål er ikke kun at være størst, men også bedst, sagde han tidligere i december.  


2) - Det bliver ubetinget Danmarks største supermarkedskæde

Ovenstående gennemgang peger os i direkte i retning af nummer to listen over de mest læste artikler på RetailNews i 2023. 

Nemlig supermarkedskæden Coop, som Allan Kristoffersen allerede tegnede de første skitser for offentligheden omkring i august. 

I løbet af 2024's første fire måneder åbner han og Coop-kæden de næste otte testbutikker, når de sidste Irma-butikker lukker - genopstår i Coop-koncernens nye grønne farver

Dermed bliver det også endegyldigt farvel til Danmarks længst levende supermarkedskæde, når Irma til april lukker ned for omtrent 137 års historie. 


1) Ny udvikling i handel mellem Rema 1000 og Aldi: Her er seneste nyt i sagen

Overtagelsen af over 100 Aldi-butikker har i hele 2023 fanget flest RetailNews-læseres opmærksomhed, viser denne gennemgang. 

En sag der endte med at trække i langdrag, og som fik Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til blandt andet - i en 198 sider lang rapport - at betinge frasalg af en række Aldi-butikker. 

Rema 1000 havde længe forud meldt ud, at de samlet set ville konvertere mellem 60 og 80 tidligere Aldi-butikker til nye Rema-butikker, og med afgørelsen blev Rema 1000 "hjulpet" på vej i forhold til afhændelsen af en række butikker på specifikke, navngivne steder. 

Rema 1000 har desuden allerede åbnet nye dagligvarebutikker i fire tidligere Aldi-ditto.

Det drejer sig om Skibby, Ringsted, Nykøbing Sjælland og Sorø. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11