23948sdkhjf

Optimisme i service - og detailsektoren på lille tilbagetog

Konjunkturbarometrene for servicesektoren og detailhandlen går begge lidt tilbage i november.
Overordnet er forventningerne dog fortsat positive. Det er vigtigt, at erhvervslivet ser mere positivt på situationen, for at få gang i dansk økonomi.

Det sammensatte konjunkturbarometer for servicesektoren faldt i november til fire fra syv måneden før, mens det tilsvarende barometer for detailhandlen faldt til 9 fra 11.

- Det er afgørende for økonomien, at virksomhederne har positive forventninger til deres fremtidige økonomiske situation. Positive forventninger i virksomhederne øger både investeringslysten og sandsynligheden for nyansættelser. Set i det lys er det selvfølgelig ærgerligt, at forventningerne i servicesektoren, som beskæftiger cirka 60 procent af de privatansatte, går svagt tilbage i november.Vi må derfor nøjes med at glæde os over, at forventningerne trods alt er positive, siger Geert Laier Christensen, analysechef i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Tager ikke højde for sæsonudsving
Dansk Erhvervs analysechef er ikke overrasket over tilbagegangen i detailhandlens forventninger, men gør samtidigt opmærksom på, at konjunkturbarometeret har sine begrænsninger her op til jul:

- Man skal huske på, at konjunkturbarometeret for detailhandlen ikke er renset for sæsonudsving, hvorfor det ikke er overraskende, at konjunkturbarometeret for detailhandlen, som er en sammenvejning af faktisk omsætning, forventet omsætning og vurderet lagerbeholdning, overordnet er positive nu, hvor julesalget står for døren, siger Geert Laier Christensen.

- Generelt har konjunkturbarometeret det seneste år givet et lidt misvisende billede af detailhandlens reelle situation. Faktum er, at detailomsætningen har været faldende de seneste fire måneder, og at detailhandlens reele omsætning det seneste år, generelt ikke har kunnet leve op til detailhandlens forudgående forventninger til omsætningen. Set i det lys er det ikke overraskende, at detailhandlen med det ene øje i bakspejlet har nedjusteret sine forventninger til de kommende tre måneder en anelse, siger Geert Laier Christensen.

Julen giver fremgang
Ifølge Dansk Erhvervs julehandelsprognose vil detailhandlen dog mærke en lille fremgang denne jul:

- Vores prognose for julehandlen peger på en fremgang i omsætningen fra 7,6 milliarder kroner sidste år til 8,0 milliarder kroner i år, siger Geert Laier Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078