23948sdkhjf

Mærsk sælger ud af Dansk Supermarked

A. P. Møller - Mærsk er i gang med at trække sig ud af detailhandelskæmpen Dansk Supermarked.
A.P. Møller - Mærsk meddelte tirsdag morgen i en fondsbørsmeddelelse, at man har indgået aftale med selskaberne F. Salling Invest og F. Salling Holding om en handel med aktierne i Dansk Supermarked.

Salling Selskaberne erhverver 48,68 % af aktierne i Dansk Supermarked A/S og 18,72 % af aktierne i F. Salling A/S.

- Det er et godt tidspunkt for A.P. Møller - Mærsk at overdrage ejerskabet til Salling Selskaberne. Dansk Supermarked har gennem de seneste to år gennemført en revitalisering og har en stærk fremadrettet plan. Det går godt, og virksomheden er på vej frem i såvel Danmark som internationalt, siger Nils Smedegaard Andersen, der er koncerndirektør i A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse.

5 år efter gennemførsel af Transaktionen har Salling Selskaberne en køberet på de resterende 19 % i hver af Selskaberne ejet af APMM, og APMM har en salgsret på sine resterende aktier.

Selskabernes totale enterprise value er DKK 41 milliarder. Den regnskabsmæssige avance for APMM Gruppen forventes at blive omkring DKK 14 milliarder afhængig af tidspunktet for Transaktionens gennemførelse.

Det samlede kontante provenu ved Transaktionen forventes at blive på omkring DKK 17 milliarder.

Jens Bjerg Sørensen er bestyrelsesmedlem i Salling Selskaberne, og han har forestået forhandlingerne på vegne af Salling Selskaberne.

- Vores ambition for Dansk Supermarked er fortsat vækst til glæde for kunder, medarbejdere og ejere. Aftalen afslutter enhver spekulation om ejerskabet, og vi kan nu fokusere fuldt ud på forretningen og vores ambition om at skabe en dansk detailvirksomhed i verdensklasse, siger Jens Bjerg Sørensen.

Aftalen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder. Transaktionen forventes at blive gennemført i første halvdel af 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177