23948sdkhjf

Ny tobakslov vedtaget: Større sundhedsadvarsler på pakkerne

Billeder kommer til at fylde det meste af pakken.
For fremtiden skal danske forbrugere vænne sig til markant større sundhedsadvarsler på cigaretpakkerne. I dag vedtog Folketinget nye regler på tobaksområdet, som indfaser EU's tobaksvaredirektiv i Danmark.

Udover større sundhedsadvarsler indeholder de nye regler begrænsning af smagsvarianter og et øget krav om rapportering fra virksomhederne, fortæller Tobaksproducenterne i en pressemeddelelse.

I fremtiden vil de kendte Prince-, Kings-, Camel- og Marlboro-pakker blive dækket af billedadvarsler, som fylder det meste af pakkens overflade. Det giver tobaksproducenterne mindre plads til produktinformation og varemærke. Loven forbyder desuden en række smagsvarianter i EU - dog vil cigaretter med mentolsmag stadig kunne sælges i Danmark frem til 2020.

Direktør for Tobaksproducenterne1, Louise Feilberg, er tilfreds med, at loven nu er færdigbehandlet, så producenterne kan indstille sig til de nye regler:

- Tobak er et sundhedsskadeligt og vanedannende produkt, hvorfor vi i industrien også fuldt ud anerkender behovet for regulering. EU-direktivet er dog et meget drastisk indgreb mod en industri, der leverer et fuldt lovligt produkt, og det er regler, som vores medlemmer har haft meget kort tid til at omstille hele deres produktionsapparat til, siger Louise Feilberg og fortsætter.

- De nye regler betyder, at de danske forbrugere i den kommende tid skal vænne sig til markant ændrede cigaretpakker, herunder ret voldsomme billeder. Loven indebærer, at pakkerne med de nye advarsler løbende vil komme på markedet, hvorfor der også vil være pakker med de gamle og mindre sundhedsadvarsler i butikkerne i et stykke tid endnu, slutter Louise Feilberg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047