23948sdkhjf

Ejerledere kan planlægge generations-skifte med nyt værktøj

Nyt ejerstrategi-kort skal hjælpe ejerledere med at vælge den bedste måde at generationsskifte på. ATC Foodwear bruger værktøjet i planlægningen af sin fremtid.
ATC Footwear er en virksomhed, der designer sko og får dem produceret i Portugal. Målgruppen er især kvinder og børn og skoene sælges under mærket Angulus. Både herhjemme og i udlandet. Desuden har selskabet agentur på en række skomærker. Virksomhedens flagship-store ligger i Sværtegade i det indre København.

Virksomheden ledes af adm. direktør Christian Dawe (billedet) . Virksomheden har en historie, der strækker 110 år bagud.

Christian Dawe har netop været igennem en række spørgsmål om virksomhedens fremtid.

De er stillet ham i et nyt værktøj Ejerstrategikortet som er udviklet af professor Morten Bennedsen for Center for Ejerledede Virksomheder ved CBS.

I ejerstrategikortet udfylder man et spørgeskema på 27 spørgsmål og får en 17 siders individuel rapport, der giver anvisninger på, hvordan man kan lægge sin ejerskiftestrategi.

”Vi har fået nye erkendelser gennem arbejdet med Ejerstrategikortet, og nu vil vi indtænke virksomhedens fremtidige ledelse og ejerskabsstruktur i vores strategiske planlægning. Vi er kommet videre med vore tanker om fremtiden”, siger Christian Dawes til Idag.dk
.
Ejerstrategi-kortet kan blandt andet benyttes af ejerledere, rådgivere og bestyrelser. Det kan hjælpe virksomheder i gang med aktivt at indarbejde ledelse og ejerskab i de strategiske overvejelser og bidrage til at strukturere en konkret handlingsplan for virksomhedernes fremtid.

Ejerledede virksomheder udgør hovedparten af dansk erhvervsliv . Et værktøj som Ejerstrategi-kortet har derfor en stor målgruppe.

”Planen med Ejerstrategi-kortet har fra starten været at give danske ejerledere et konkret værktøj til langsigtsplanlægning i hånden. Vi ved, at mange ejerledere, på grund af tids- eller ressourcemangel, har undgået at tage stilling til deres egen fremtid i virksomheden. Mange af dem står nu over for at skulle overdrage deres virksomhed uden nogen konkret plan. Vi vil den problematik til livs og Ejerstrategi-kortet er et skridt på vejen, forklarer Professor Morten Bennedsen.

Center for Ejerledede Virksomheder er finansieret af Industriens Fond med en bevilling på næsten 23. mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094