23948sdkhjf

I Holstebro udvides Nørreport Centret og der etableres ny arkade i Nørregade

Et enigt byråd satser nu på en ny og ambitiøs udvikling af handelslivet i Holstebro
Byrådet traf tirsdag beslutning om den retning handelslivet i Holstebro skal udvikles i.

To forskellige og markante oplæg dannede grundlag for den endelige beslutning om at satse på en udvikling og markant udvidelse af Nørreport Centret og et løft til den sydlige del af Nørregade ud mod Enghaven.

Det fortæller Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi står med et unikt forslag om udviklingen af to centrale dele af vores meget attraktive handelsby. Det er et enigt byråd, der står bag beslutningen, og det kommer til at give genlyd, når vi inden for en overskuelig fremtid kan se Nørreport Centrets udvidelse, og der bliver etableret en arkade mellem en del af Nørregade og ud til Enghavens p-plads med plads til specialbutikker, detailhandel og cafeer, siger borgmester H.C. Østerby.

Det er Dades og Braaten+Pedersen, der indgår et nyt samarbejde og står bag udvidelsen af Nørreport Centret.

Perspektiverne for Nørreport Centret er, at det kommer til at indeholde et service- og butiksmix, som tager højde for de krav, som fremtidens kunder stiller.

Nørreport Centret ønsker en ny og stærk forbindelseslinje til Nørregade, som kan integrere center og by.

Den langsigtede vision for Nørreport er at udvide til ca. 24.000 m2. Den første fase rummer renovering og udvidelse med 4-5.000 m2, som giver plads til nye butikker.

Der kommer en 5-sals biograf og mere end 10 nye udvalgsvarebutikker og restauranter. Udvidelsen skal ske hen over parkeringsarealet bag Nørreport Centret og Nørregade.

- Vi ønsker, at Nørreport Centret skal være regionens førende center. Med samarbejdet med Braaten+Pedersen får vi muligheden for at lave en gennemgribende udvikling for centeret. Med centrets videreudvikling vil Holstebro stå styrket i konkurrencen udefra, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør for Dades.

Arkade løfter Nørregade
Nørregade 12 og 14; bygningerne omkring Fætter BR, kommer til at indgå i den arkade, som får indgang fra Nørregade og som vil fortsætte ud mod Enghaven.

Her bliver det specialbutikker, detailhandel og restauranter/cafeer, som kommer til at tegne konturerne i arkaden. Det er Mogens Pedersen fra Braaten+Pedersen, der er ophavsmand til tankerne bag arkaden.

Det videre forløb for både Nørreport Centret og arkaden består nu i, at der skal udvikles detaljerede projektplaner, inden det egentlige arbejde med at udforme lokalplan kan gå i gang.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125