23948sdkhjf

Lokal malingproducent skal fjerne produkter fra hylderne

Malingbøtterne ligner Gori fra Dyrup for meget.
De to malingproducenter Dyrup og Nowocoat, der har base i Kolding, mødtes for nyligt i retten over en strid om udseendet på malingbøtter.

Dyrup mente, at Nowocoat har kopieret design fra Gori, som Dyrup-kæden står bag, og nu har virksomheden Sø- og Handelsrettens ord for, at det er rigtigt.

Det fortæller JydskeVestkysten Billund.

- Det er den rigtige afgørelse. Vi vil ikke forhindre fri konkurrence, og vi har også masser af konkurrenter. Men det her handler om, hvorvidt du vildleder forbrugerne. Og i vores vurdering har de lagt sig alt for tæt på vores design, og det sagde vi også til dem inden retssagen. Man skal kunne skelne mellem produkterne, men da de ikke ville ændre designet tilstrækkeligt, så var vi nødt at få en uvildig part til at afgøre sagen, siger Peter Sørensen, der er administrerende direktør i Dyrup.

Selv om Dyrup ikke kunne påvise, at kunder har taget fejl af de to produkter, mente retten dog, at ligheden mellem de to produkter er tilstræbt og dermed et brud på markedsføringsloven i forhold til god markedsføringsskik og risikoen for forveksling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078