23948sdkhjf

Nethandel øger indtægterne hos betalingskoncernen Nets

Nets driver dankortet og løftede i andet kvartal omsætningen især på grund af flere indtægter fra nethandel.
Betalingskoncernen Nets har voksende omsætning og bundlinje. Det oplyser Nets i sit regnskab for andet kvartal i år.

Omsætningen landede på 1,9 milliarder kroner. Det er en vækst på fire procent i forhold til samme kvartal i 2016. Selskabet bag dankortet fik et resultat på 333 millioner kroner - en vækst på 104 procent sammenlignet med perioden året før, oplyser selskabet.

Væksten er blandt andet drevet af øgede indtægter fra nethandel, slår Nets fast i regnskabet. Men topchef Bo Nilsson konstaterer, at der er vækst over hele linjen.

- Jeg er glad for at rapportere en solid organisk vækst i andet kvartal på fem procent drevet af stærk vækst i transaktioner og mængder på tværs af alle forretningssegmenter, siger han i regnskabet.

Selv om Nets vokser i top og bund, så lever væksten imidlertid ikke op til forventningerne fra de analytikerne, der følger selskabet og dykker ned i regnskaberne.

I andet kvartal omsatte betalingsvirksomheden for 1919 millioner, men analytikerne havde forventet analytikere en toplinje på 1958 millioner kroner ifølge Ritzau Estimates.

Den organiske vækst - som betyder vækst uden opkøb af andre virksomheder - endte på 5,0 procent mod 7,0 procent i samme kvartal sidste år. Men analytikerne havde ifølge Ritzau Finans forventet en organisk vækst på 6,0 procent.

Nets kan med regnskabet i hus bevare udsigterne til resten af året. Dog med undtagelse af ét punkt i regnskabet.

Posten særlige omkostninger ventes nemlig at stige fra forventede 150 millioner kroner til nu 200 millioner kroner, når året er omme.

Det skyldes ifølge Nets blandt andet udgifter til vurderingen af muligheder i købsinteressen for Nets.

Det sker efter en periode med forlydender om, at interesserede købere havde set sig lune på Nets. 1. juli bekræftede Nets, at der var interesse omkring selskabet.

Et muligt opkøb er det altoverskyggende punkt i regnskabet, som flest analytikere formentlig har ventet på nyt om. Det siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Det, der først og fremmest interesserer investorerne, er, hvorvidt det de kommende uger og måneder vil vise sig, at der kommer et reelt købstilbud på Nets, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125