23948sdkhjf

Højkonjunktur skaber kogende marked for erhvervslokaler

Som udlejer af erhvervslokaler i de større byer kan man nu ofte finde sin nye lejer lynhurtigt og gratis.
Den store efterspørgsel efter erhvervslokaler får mange steder markedet for erhvervslokaler til at minde om boligmarkedet.

Det viser en aktuel analyse fra Lokaleportalen.dk, en søgemaskine for ledige erhvervslokaler, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Analysen viser, at udlejningen af erhvervslokaler foregår langt hurtigere i dag end tidligere:

- Der er sket et drastisk spring i udlejningshastigheden sammenlignet med 2016 og 2015. Eksempelvis blev kontorlokaler på under 150 kvadratmeter, der blev udbudt i Københavnsområdet i april 2017, udlejet cirka dobbelt så hurtigt som kontorlokaler af samme type udbudt i april 2016. I 2015 skete udlejningen af denne type lokaler cirka 3 gange langsommere end i 2017, fortæller Thomas Barfod fra Lokaleportalen.dk.

- Udlejningshastigheden er steget for næsten alle lokaletyper og de fleste steder i landet. Tendensen er, at jo tættere du er på en af de større byer, jo hurtigere går udlejningen og jo større er stigningen i udlejningshastigheden set i forhold til 2016 og 2015, siger han.

Analysen viser også, at markedet i de største byer begynder at minde om lejebolig-markedet, hvor udlejerne stort set intet behøver at gøre for at udleje deres lokaler.

- Vi oplever, specielt i de større byer, en stærkt stigende tendens til, at det er de lokalesøgende virksomheder, der betaler for at få adgang til udlejernes annoncer og at udlejerne omvendt ikke behøver at være særligt aktive for at udleje deres lokaler, siger Thomas Barfod.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078