23948sdkhjf

- Hvis vi siger, hvad vores næste succes går ud på, er der bare nogen, der tager ideen ...

Hanegal lever højt på kompromisløshed og holder udviklingskortene tæt ind til kroppen

I Sønderjylland har den økologiske fødevareproducent Hanegal mere og mere travlt med at lave leverposteje, pølser og pålæg både med og uden kød - og senest også masser af færdigretter.

Det har givet behov for mere plads end de 4.000 kvadratmeter, Hanegal p.t. råder over i Haderslev, og ledelsen er godt i gang med at overveje, hvor og hvornår der skal bygges en ekstra fabrik til produktionen af færdigretter.

Stifter og medejer Fie Graugaard giver her nogle bud på, hvorfor det går så godt i hos Hanegal:

Hvad er de vigtigste ingredienser i Hanegals succes?
- Kompromisløshed, stor troværdighed og gennemsigtighed er nogle af dem. Vi fortæller alt og har ikke noget at skjule. Og så har vi lyttet til forbrugernes ønsker, hvilket blandt andet har ført til flere glutenfri produkter og mere convenience. Og flere valgmuligheder til veganere.

Så alt i alt, hvordan er det lykkedes jer at blive den succes, I er?
- Ud over de helt klare linjer for vores ideologi, så spiller det selvfølgelig også ind, at samfundets udvikling er gået i vores retning. Der er kommet større og større bevidsthed om, at der skal ske noget bæredygtigt, og at fødevarer spiller en stor rolle hvad det angår - at man som forbruger har et valg.

Hvad har det betydet for jer, at I sidste år hentede Cees Kuypers ind som ny direktør udefra?
- Det har betydet utroligt meget, ikke mindst fordi vi simpelthen havde brug for at få tilført noget energi. I mange år havde vi for lille en organisation, hvor jeg selv og Ulrich (Fie Graugaards mand og Hanegal-medejer Ulrich Kern-Hansen, red.) havde alt for mange opgaver. Konkurrencen på markedet er ikke blevet mindre med årene, og nu er vi nogle flere til at trække læsset - og Ulrich har fået mere overskud til at være primus motor på produktudviklingen.

I er på vej til at bygge en ny færdigretsfabrik - hvad kommer den til at betyde for væksten?
- Siden 2016 har vores vækst på færdigretter været på 100 procent om året, og den nye fabrik skulle gerne give os en chance for at fortsætte med en lignende vækst i de kommende år. Lige nu udgør færdigretter omkring 20 procent af omsætningen, og vi regner med, at de kommer op på at udgøre halvdelen af vores omsætning i løbet af ikke så mange år.

Hvad ser du som Hanegals mest succesrige produkt i fremtiden?
- Det siger jeg ikke, for ellers er der nogle andre, der tager ideen.

Men du ved godt, hvad det bliver?
- Måske ... (og her ser Fie Graugaard særdeles skælmsk ud, red.)





Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Mejeriprodukter indeholder mælk – hvor svært kan det være?”

Tre ton frikadeller med metal i tilbagekaldes

Prognose: Kiosker vil miste 18 pct. af omsætningen

De kommende 10 år vil landets kiosksektor tabe to milliarder kroner, forudser eksperter.

Odense har Danmarks bedste Jysk-butik

Irma gør black friday til "Friday Donation"

Nespresso vil tættere på de danske kunder

Nespresso har fravalgt supermarkeder til fordel for egne "boutiques" og loyalitetsprogrammer. Nu forsøger virksomheden en ny strategi med pop up-shops forskellige steder i Danmark.

Nyhedsbrev

Købmænd: Stærke anbefalinger fra Vækstteam

Regeringen vil gøre det dyrere at være butikstyv

Et nyt regeringsudspil skal gøre det sværere for organiserede kriminelle at begå tyverier mod danske butikker.

1

Politiformand om tyverier: Har måttet prioritere benhårdt

Politiet har måttet prioritere benhårdt, siger Claus Oxfeldt om butikker, der oplever tyve komme igen og igen.

Naturli’ Foods anmeldt for at bruge ordet "latte"

Virksomheden trækker produktet tilbage - og direktøren trækker på smilebåndet

1

Tv2 sætter fokus på butikstyverier

Statistikken siger, at der er færre tyverier, men butiksejerne siger noget andet. Og politiet har ikke tid.

Julekalender fra Thisted Bryghus revet væk

Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Efter hygiejneskandaler har Domino's brugt ejerskifter til at skjule kritiske smileyrapporter for deres kunder.

Rødkålen er stresset: Kan få konsekvenser for julemiddagen

En grøntsagsproducent fra Samsø frygter, at rødkålene slipper op inden juleaften.

Mælk har aldrig været så dyrt som nu

To kæder vil forvandle sort fredag: Samler ind til lokal julehjælp

Kvickly og SuperBrugsen gør Black Friday til Give Back Friday. Donerer 1 million til julehjælp. Og kunderne kan også være med

Kiosker i Istedgade sælger ulovlig potensmedicin

Tre ud af otte kiosker i Istedgade i København sælger ulovlige Viagra-kopipiller. Det kan være farligt, vurderer overlæge.

Aldi: Vi garanterer ordnede forhold

Coop-butikker kommer online

I dag begynder Coop en sammensmeltning mellem udvalgte butikker og Coop.dk MAD.

Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

Op til Homemade Bread Day 17. november fejrer Guldbageren 30-årsdag med at uddele surdej over hele landet.

Irma kåret som Danmarks Mest Anbefalede Virksomhed

Salling-donation til kystplastprojekt

Føtex i Thisted skaffede penge til lokalt kystprojekt.

Dansk Retursystems nye fabrik får højteknologisk udstyr fra tyske Stadler

Meny stopper salg af Fitness Æg efter kritik

- Fitness Æg er et stort fupnummer. Snyd og rendyrket bullshit - et plat markedsføringsstunt, siger ekspert.

Varmrøget laks tilbagekaldes efter fund af listeria

Mus blev dyr for Netto i Thisted

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Ny Netto i Jels

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Hver femte dansker holder Mortensaften

Kasserede østjyske tomater bliver forvandlet til gourmet-ketchup

Risiko for metalstykker: Ymerdrys og rasp tilbagekaldes

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Britisk tobakskæmpe opbygger stort smøglager før brexit

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Ny mand på posten i Dagli’Brugsen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Søger du også en butiksassistent?

Er du Interesseret i IoT-teknologier og design?

Q-System har stor succes med pallelogistik i Spanien

Sort fredag

PALOMAT® udvider forhandlernetværket!

Kursus: Den svære samtale om sygefravær/mistrivsel - 5.3.2019

Vi styrker teamet hos PALOMAT®

EL:CON har færdigmeldt og afleveret projekterings- og installationsentreprisen på Aarhus Teater

Vær med og få mere viden til dit arbejde - uden beregning

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Elsikkerhed og EMC i ét og samme hoved

Velkommen til Gs1 Denmarks julekalender 2018

Opret jobannonce nemt og gratis på Jobnet for Arbejdsgivere

Kontanter er forsat et væsentligt og betydeligt betalingsmiddel

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Kursus 6.2.19: Forebyg og håndter stress

Mød os på Foodtech 2018

Sikker rekrutteringsproces på Jobnet for Arbejdsgivere

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Webinar: Bliv knivskarp på dimensioneringssoftwaren Ecodial

Sverige indfører obligatorisk elektronisk fakturering

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

Send til en kollega

0.223