23948sdkhjf

Michelangelo flytter fra Det Sixtinske Kapel til en nedlagt butik i Hillerød

Nu giver Frederiksborgcentret mulighed for at komme helt tæt på nogle af kunsthistoriens største mesterværker. 

Centret har nemlig allieret sig med Hillerød Kunstforening, som bemander udstillingen »Michelangelo – A Different View«, hvor kæmpeprint af en del af Michelangelos malerier fra Det Sixtinske Kapel i Rom bliver fremvist. 

Det fortæller Frederiksborgcentret i en pressemeddelelse. 

Her kan gæster fra fredag 12. oktober og tre måneder frem få en lydmæssig rundtur via en audioguide, der fortæller om de mange billeder med inspiration fra Biblen, hvoraf det meste kendte nok er det, hvor Adam og Gud rækker hænderne ud efter hinanden. 

Op mod 5,5 millioner mennesker lægger hvert år vejen forbi Det Sixtinske Kapel i Vatikanet for at lægge nakken tilbage.

I forbindelse med en restaurering af Det Sixtinske Kapel i 1982-94 blev der taget billeder af malerier, som nu er blevet digitaliseret og printet, så detaljerne og farverne står klart og tydeligt. 

Ved at stå foran dem, får betragteren en helt anderledes og unik mulighed for at nyde Michelangelos utrolige teknik, og faktisk er det kun Michelangelo og de eksperter, der restaurerede kapellet, som har set billederne så tæt på. 

- Vi har en tradition i Hillerød for at samarbejde på tværs og for os er det en stor ting, som kommer til byen, fortæller Margit Borring, som er formand for Hillerød Kunstforening, om udstillingen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142