23948sdkhjf

Arla overvejer at producere plantedrikke

Koncernen må konstatere, at salget af klassisk mælk er på retur
Forbruget af drikkemælk falder, og det får nu mejerikæmpen Arla til at overveje at begynde at lave plantebaserede drikkevarer, eksempelvis havredrik.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Arla-topchef Peder Tuborgh falder mælkeforbruget især i Sverige - dér er faldet årligt på seks-syv procent - fordi der er opstået "et ret hårdt miljø" med kritik af den klassiske mælk. Den er under beskydning for ikke at være bæredygtig.

Tendensen er ikke nær så udtalt i Danmark, hvor mælkeforbruget falder med omkring tre procent om året. Samtidig vinder nye, plantebaserede drikke som mandeldrik og havredrik frem - de har nu en markedsandel på omkring fire procent.

- Vi er selvfølgelig nødt til at være forberedt på, at de tendenser, vi ser i Sverige, kan brede sig til andre markeder. Derfor ser vi også på muligheden for at udvikle
plantebaserede drikke, og jeg er sikker på, at vi i Danmark og Sverige vil se et par produkter komme på markedet. Der er dog ikke tale om store strategiske satsninger, siger Peder Tuborgh til Jyllands-Posten.

Også grovvarekoncernen DLG har for nylig luftet planer om at producere nye typer af plantebaserede føde- og drikkevarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093