23948sdkhjf

Fødevaresalget droppede i feriefri marts

Omsætningen i landets dagligvarebutikker i marts kunne ikke leve op til sidste års niveau – blandt andet på grund af en ”manglende” påske.
Detailomsætningsindekset fra Danmarks Statistik viser en nedgang i omsætningen af fødevarer og andre dagligvarer på 2,8 procent, når der kun er taget højde for inflationen, skriver Dansk Handelsblad.

Dette skyldes blandt andet, at påsken i år falder i april.

Læs hele artiklen fra Dansk Handelsblad her .

Svag udvikling
Marts-tallene viser en fortsat svag udvikling i butikkernes madsalg, som i årets første tre måneder ligger 1,0 procent under sidste års niveau. Tendensen de seneste fire år har været en svag nedgang.

Det samlede detailsalg ligger nu 4 procent over 2015-niveauet, mens omsætningen af fødevarer og andre dagligvarer er faldet 1-2 procent i samme periode.

Biler trækker lasset
Kristian Skriver Sørensen, der er økonom i Dansk Erhverv, fremhæver, at det nu er bilsalget, som driver opsvinget.

- Detailomsætningen er steget i løbet af de senere år, og er samtidig steget pænt igennem opsvinget. Vi har dog ikke i dette opsving set en lige så stor vækst i detailsalget, som vi så under sidste opsving frem mod finanskrisen. Op mod sidste opsving var det særligt salget af fødevarer, der trak væksten i detailsalget – det har vi ikke helt set under dette opsving, siger han til Dansk Handelsblad.

Læs hele artiklen fra Dansk Handelsblad her .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547