23948sdkhjf

Ni lokale projekter får støtte via Salling Fondene

Ni projekter fra Nørrebro til Frederikshavn får støtte i denne omgang fra Salling Fondene og Føtex.

Der bliver meget at glæde sig til, når fodboldklubben Nørrebro United kan byde velkommen i nyt gårdmiljø, der skal styrke fællesskabet.

Det samme gør sig gældende, når Salling Scenen skyder op i Frederikshavn, hvor sammenhold og kultur er i højsædet.

Og i Svendborg, Hvidovre og Albertslund skyder nye, spændende lege- og opholdsområder op i by- og parkarealer - alt sammen for at skabe sundhed, trivsel og fællesskaber i byerne.

Det sker alt sammen med støtte fra Salling Fondene, som via Føtex donerer til i alt ni lokale initiativer, hvor fokus er på sociale og bæredygtige initiativer rundt i hele landet.

Det er anden gang, Salling Fondene og specifikt Købmand Herman Sallings Fond donerer via Føtex - i efteråret 2018 fik 11 tilsvarende projekter støtte på samme vis, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

Salling Fondene ejer Salling Group med Føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasinerne. Dermed går en del af overskuddet fra Føtex således til donationer fra fondene.

Alle de ni projekter er udvalgt efter ansøgningsrunder gennem Føtex.

- I Salling Fondene bidrager vi aktivt til at skabe en bedre hverdag for danskerne via fondenes donationer. Det glæder mig derfor, at vi sammen med Føtex har mulighed for at støtte en række sociale, bæredygtige og ikke mindst lokale projekter. Med efterårets og nu denne donationsrunde er vi oppe på 20 spændende initiativer, vi støtter, og det bliver spændende at følge projekterne, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

De ni projekter
De ni projekter, som modtager støtte, er indstillet gennem lokale Føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter initiativer med fokus på aktivt medborgerskab lokalt og indenfor temaerne socialt arbejde og bæredygtige løsninger.

  • Salling Scenen - Frederikshavn
  • Legeplads til Hvidborg - Hvidovre
  • Gårdmiljø til Nørrebro United - Nørrebro, København
  • Parkourbane på Den Blå Kant, byrum ved Svendborg Havn - Svendborg
  • Forbedring af scene til Parkteatret - Frederikssund
  • Det Kærlige Måltid, non-profit organisation - Aarhus
  • Udendørs fitness-bane v. Albertslund Idrætsanlæg - Albertslund
  • Bil til Pulsskolen - Hillerød
  • Opholds- og picnicområde, SAMpark i Herlev - Herlev

Salling Fondene er eneejer af Salling Group - som driver bl.a. Føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasiner - og har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark.

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling fondene doneret mere end en milliard kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11