23948sdkhjf
>

Danskerne handler med "brugte" planter som aldrig før

Hæk, træ, busk og blomst skifter ejere som aldrig før, viser nye tal.

Sofaer, barnevogne og cykler.

Læs også: Stigende nypriser sætter turbo på salget af brugte telefoner

Det er ting som disse, de fleste forbinder med onlineportalen DBA, der handler med brugte ting, men faktisk er der også godt gang i salget af planter på siden.

I 2018 skiftede mere end 5.000 planter ejer via DBA, og antallet af annoncer i plante-kategori er steget med hele 40 procent i 2019 sammenlignet med 2018, skriver DBA Guide.

Der er stor forskel på, hvor meget folk handler planter på DBA i forskellige egne af landet, og hele 49 procent af annoncerne i DBAs plante-kategori er således oprettet af brugere fra hovedstaden. 

Andenpladsen går til indbyggerne fra Midtjylland, der i forhold til Københavnerne "kun" står for 24 procent af annoncerne i plantekategorien. 13 procent af annoncerne er oprettet af folk fra Sjælland, 12 procent af indbyggerne i Syddanmark, mens nordjyderne er de dårligste til at få sat deres haveplanter til salg. Nordjyderne står nemlig kun for to procent af annoncerne i plantekategorien.

Disse planter fra haven sættes flittigt til salg  
DBAs data viser ikke kun, at danskerne har indrykket 40 procent flere annoncer på DBA i 2019 sammenlignet med 2018. Tallene afslører også hvilke planter, vi ivrigt vil af med på DBA.

Stauder er den plante, som man finder flest til salg af i plantekategorien på DBA, og dernæst kommer kaktusser og hække.

Frø, palmer, buske og rododendron er også populære planter på DBA.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094