23948sdkhjf

Lidl fordobler lagerkapacitet i Køge: første spadestik er taget

Statsministeren var med til at tage første spadestik ved Lidls nye højlager i Køge.

Mandag d. 27. maj klippede 2. viceborgmester i Køge, Mette Jorsø, snoren til Lidls nye højlager ved virksomhedens logistiklager i Køge. 

Det skete med følgende ord fra statsminister Lars Løkke Rasmussen:

- Tak for at jeg må være med her i dag til at tage et første spadestik til et nyt lager her i Køge. Og det er jo ikke bare et lager. Det er også et eksempel på fremtidens arbejdsmiljø. Og derfor er det en fornøjelse at besøge et projekt som det her i dag, hvor en af verdens største dagligvarekæder, Lidl, går forrest. Vi har set medarbejdernes trivsel være i fokus ved at skabe endnu bedre arbejdsmiljø. Jeg er som landets statsminister glad for, at i har valgt Danmark som flagskib i Europa til denne nye teknologi, sagde han. 

Til eventet deltog udover statsministeren og 2. viceborgmesteren også CEO i Lidl, Dirk Fust, samt lokalpolitikere, erhvervsfolk, samarbejdspartnere, leverandører og dansk presse.

Statsministerens ord om dagligvarekædens nye højlager var nøje planlagt:

Højlageret bliver med sine 6.400 m2 i op til 30 meters højde ikke blot en imponerende stor bygning – logistikcenterets medarbejdere skal nemlig arbejde ved specialdesignede, ergonomisk forbedrede arbejdsstationer, når udvidelsen står færdig i juni 2021.

Derved er Lidl med til at forebygge nedslidning blandt de ansatte.

Med udvidelsen til det allerede 40.000 m2 store logistikcenter, fordobles kapaciteten, hvilket er essentielt for Lidls planer om at udvide butiksnetværket i Danmark og særligt på Sjælland.

- Det går godt i Lidl Danmark: Vi er i fuld gang med at redefinere dansk discount, og vi vil udvide med 10-15 butikker om året i Danmark. Tilføjelsen af vores nye højlager i Køge er en vigtig del af disse planer og er med til at fremtidssikre vores lagerkapacitet, teknik og ikke mindst skabe bedre arbejdsforhold for vores medarbejdere, fortæller Dirk Fust.

State-of-the-art robotteknologi
Udvidelsen af logistikcenteret i Køge omfatter et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager, der er designet og leveret af den hollandske intralogistik virksomhed Vanderlande.

Systemet er designet, så førerløse kraner og plukkerobotter uhindret kan cirkulere mellem hinanden fra palle til arbejdsstation. Implementeringen af det såkaldte ”clad-rack”-system er Lidls seneste tiltag for at effektivisere og styrke hele dagligvarekædens logistik- og leveringsnet.

Formålet er at sikre, at forbrugerne altid har adgang til blandt andet dagfrisk frugt og grønt, mejerivarer, kød og andre kvalitetsvarer i kædens butikker. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109