23948sdkhjf

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder.

Fire gange i juli måned har Fødevarestyrelsen været på besøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma på Axeltorv i København.

Læs også: Spegepølser kaldt tilbage - producent nægtede at fortælle, hvor de kommer fra

Og det har der tilsyneladende vist sig at været en god grund til.

For samtlige fire gange er kontrolbesøgene resulteret i en sur smiley, bøde og senest også en politianmeldelse, som TV 2 Lorry fortalte om tirsdag.

I kontrolrapporten fra det seneste kontrolbesøg den 30. juli – det fjerde på blot to uger – fremgår det, at XO Burger and Steaks og Café Emma politianmeldes for at dumpe ikke bare én, men hele fire kategorier; håndtering af fødevarer, virksomhedens egenkontrol, offentliggørelse af kontrolrapport og godkendelser.

Det skriver TV 2 Lorry.

Læs også: Fødevarestyrelsen så kinesisk koks seng i lagerrum tre gange

Udover at have samme ejer og adresse deler de to spisesteder både toiletfaciliteter og køkken. Og netop køkkenet har været genstand for massiv opmærksomhed fra Fødevarestyrelsens side.

Her blev der ved det seneste kontrolbesøg målt en temperatur på 26,4 grader i en såkaldt makeline (en slags arbejdsstation, red.), hvor der var opbevaret skiveskårede tomater, agurker i tern og forskellige slags oste.

Og under makelinen blev der målt 21,8-26,4 grader i et køleskab, hvor der blev opbevaret salat samt anrettet grønt lige til at servere og pommes frites.

- Det er uacceptabelt, at madvarer bliver opbevaret ved så høje temperaturer. Derfor blev varerne destrueret, og forholdet politianmeldes, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til TV 2 Lorry.

Læs også: Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Rømø

Da Fødevarestyrelsens senere undersøgte, hvordan virksomheden førte egenkontrol, viste det sig da også, at kokken ikke havde registreret nogle temperaturer i virksomhedens kontrolprogram siden den 26. juli. Angiveligt fordi kokken – efter eget udsagn – kunne huske dem alle sammen i sit hoved.

- Kokken oplyser, at han kan huske alle målte temperaturer i otte køleskabe for alle dage samt opvarmning og nedkøling af forskellige produkter. Ligeledes produceres flere fødevarer såsom suppe, forkogt pasta, pesto og skårede grøntsager. Virksomheden skriver en produktionsdato på varen, men har ikke en procedure for, hvor længe disse varer kan holde sig. Virksomheden har optøet kyllingebryst samt jomfruhummer i køleskabet. Der er ikke en holdbarhedsdato fra producentens side ved optøet tilstand. Kokken har ligeledes ikke taget stilling til, hvor længe det kan holde sig.

Ifølge rapporten bemærkede kokken, at han ikke ved, hvad der står i egenkontrolprogrammet, men at han måler hver dag og skriver ned måske en gang om ugen for hele ugen.

Men spørger man chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold, så tegner der sig et billede af en virksomhed, der ikke styr på sine procedurer.

Læs også: Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

- Det lyder jo noget utroværdigt, at man kan måle temperatuer mange forskellige steder i en uge, og så om søndagen kan påstå, at man kan huske alle tallene. Vi snakker jo om tal med decimaler som eksempelvis 5,1 eller 4,9, siger Michael Rosenmark.

Under kontrolbesøget granskede Fødevarestyrelsen også, hvordan virksomheden fik deres fødevarer leveret. Og også her viste det sig, at tingene ikke kørte efter bogen.

Ved det forrige kontrolbesøg havde en kvindelig tjener oplyst, at hun fik en ven til at køre hende ud og handle fødevarer til virksomheden, og at fødevarerne blev transporteret i vennens bil.

Men da dette er i strid med reglerne, havde Fødevarestyrelsen indskærpet, at virksomheden fremover skulle transportere fødevarer hygiejnisk og forsvarligt, så kølekæden holdes.

Læs også: Små fødevarevirksomheder skal have færre kontrolbesøg

Da Fødevarestyrelsen under det nye kontrolbesøg spurgte manageren om, hvordan varer leveres, blev han vævende i sit svar og siger først, at han ikke har noget med varerne at gøre.

Senere spørger Fødevarestyrelsen manageren igen:

- Manager væver noget i sit svar og spørger om tilladelse til at gå ud og ryge, inden han svarer. FVST (forkortelse for Fødevarestyrelsen, red.) beder om et svar, og til sidst efter lang tænketid svarer manager: ’jamen så henter jeg selv varer i Inco og får en taxa til at levere varerne’.” står der i kontrolrapporten.

Her fremgår det, at forholdet omkring virksomhedens transport af fødevarer ligeledes er politianmeldt.

- Det ikke er i orden at give os urigtige oplysninger. Det burde være noget, man kan svare hurtigt på. Det er jo ikke et vanskeligt spørgsmål, bemærker Michael Rosenmark.

Derudover fremgår det, at en sæbedispenser fortsat var defekt, selvom spisestedet allerede havde fået en indskærpelse. Derfor er det forhold også blevet politianmeldt.

Han forklarer, at den sure smiley fra det seneste kontrolbesøg var dråben, som fik bægret til at flyde over for Fødevarestyrelsen, og at man nu vil lade politiet vurdere, om de mange fødevareovertrædelser fra de forgange fire kontrolbesøg er nok til, at der kan rejses en sigtelse.

- Vi plejer at bruge udtrykket brodne kar, når man tre gange ved de sidste fire kontrolbesøg har fået en eller anden sanktion. I det her tilfælde har de fået sanktioner ved alle fire. Så vi følger dem tæt. Det skal blive meget bedre. Og hvis der kommer yderligere overtrædelser, bliver disse eftersendt til politiet, siger Michael Rosenmark.

Udover XO Burger and Steaks og Café Emma har Fødevarestyrelsen også politianmeldt Café Dan Turell og Café Stella, der begge ligger i indre København.

Sidstnævnte er ifølge CVR-registeret ejet af en Kyle Sciberras, som ligeledes ejer XO Burger and Steaks og Café Emma.

TV 2 Lorry kontaktede tirsdag begge spisesteder via mail til Kyle Sciberras for at få en kommentar. Men der ikke blevet svaret på vores henvendelse.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Salling Group og Wupti taber sag igen i landsretten

Brancheforening: Tabsgrænse på spil er ringe værn mod ludomani

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Milepæl: Nu handler 100.000 danskere for hinanden

Onlinehandel kan løses på andre måder end med store centrallagre og varevogne, der leverer ud til kunderne.

Nyhedsbrev

Danske Spil vil have tabsgrænse på spil hos alle udbydere

Det skal være muligt at fastsætte tabsgrænse for spil, mener Danske Spil, der opfordrer andre til at være med.

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Millionerstatning på vej til Lego: Vinder ny kopisag i Kina

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Supermarkedskæde topper igen listen over de bedst omtalte varemærker

Flyselskabet Ryanair, som i mange år har været udskældt, er årets højdespringer.

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Coop lægger sine to største tilbudsaviser sammen til én

Salg af lattergas til personer under 18 år bliver forbudt

Der indføres aldersbegrænsning for salg af lattergaspatroner samt begrænsninger for salgssteder.

Medie: Flertal forbyder salg af lattergas til unge under 18 år

Føtex slanker sin tilbudsavis

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Salget af vegetarisk måltidskasse tredoblet hos Nemlig.com

Opgør på tankstation i Horsens ender med knivstik

Nye luksusvarer med vilde priser indtager hylderne i supermarkederne

- Tro mig: Der er salg i det her, siger ekspert.

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Coop afslører Kvickly-planer i Nyborg

"Ja tak"-tilbud er supermarkedernes nye salgstrick

Nogle butikker tjener millioner på kundernes impulskøb på sociale medier.

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Selskabet bag Ota Solgryn og Havre Fras fusionerer

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Regeringen lover forslag om delvis pesticidforbud

Flysag kan ramme danske småkager hårdt

Dagrofa-direktør: - Vi har en unik position

Circle K gør det muligt for Børnetelefonen at hjælpe flere

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Drab på iransk general gør det dyrere at tanke bilen

Købmænd vil have alderstjek på dankort

Ny chef skal styrke kommerciel udvikling af shoppingcentre

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Virksomhed søger producent aftale med skrædder i EU

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Digitaliser din mobile medarbejdere med Solutionweb Apps

Svensk virksomhed søger knappe producent.

Klimakampen er rykket ind

Det her bruger din headhunter sin tid på

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Hvad skal din virksomhed investere i i 2020?

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

HOLIDAY WORLD international tourism trade fairs 2020

Samarbejde om innovation med udspring i testfaciliteter

Vil kan hjælp dig med at lave en plan for din næste messedeltagelse!

Tøj brand med historie søger partner

Er I parate til at konvertere til ISO 45001:2018.

De nominerede til Detailforum Awards 2020

Virksomhed tilbyder skibsdele

CTcoin deltager på EuroShop, Düsseldorf 16-20 februar, 2020

Gør noget for miljøet og din egen pengepung med Tracking

Alusteel: Hos ASSA ABLOY en en port ikke bare er en port

Have møbel producent tilbyder produktionsaftale.

Ansøg et rejselegat på 15.000 kr.

Fremtidens BR

Send til en kollega

0.156