23948sdkhjf

Shitstorm over Rema-købmand: Beskyldes for sexisme

Købmand Allan Bruun har en fri tone i sin butik. Men tre opslag på Facebook fik sindene i kog hos Everyday Sexism Project.

"Vi holder status i dag. Jeg har uheldigvis fundet de to eneste hunkøn, der ikke kan multitaske. Blot en af deres mange mangler."

Sådan stod der under et af de opslag fra Rema 1000 i Vejle, som har fået sindene i kog hos Everyday Sexism Project Danmark, der beskylder købmand Allan Bruun for "hverdags-sexisme" i et opslag med mere end 600 likes og næsten 350 kommentarer.

Det fortæller jv.dk, der blandt andet citerer forskellige Facebookbrugere for at kalde Allan Bruun for "Røv Allan" og skrive "Når han opfører sig så uintelligent og ubehageligt på SoMe, gad vide, hvor klam han så formår at være, når de arbejder sammen i hverdagen?"

Allan Bruun har fjernet opslagene nu, men han er uforstående over for kritikken. 

Han fortæller, at der er en fri tone i hans butik, hvor blandt andet hans kone også arbejder. 

- Det er jo min kone og så min souschef [på billederne i opslaget], som jeg har haft ansat i snart 10 år, som jeg omtaler. Og det er jo bare fis, jeg laver med dem. De laver jo også fis med mig, og vi har en rigtig, rigtig god tone i vores butik. Så det var da godt nok vanvittigt, siger Allan Bruun til Vejle Amts Folkeblad.

Men ikke alle er enige i, at opslagene er uskyldige. 

- Det er et klassisk eksempel på det, vi kalder for hyggesexisme. Det bliver som regel affærdiget med, at det jo bare er for sjov, og "kan I ikke tage en joke?" Det er interessant, at vi i disse tider bliver mere og mere opmærksomme på racisme og homofobi og den slags. Men der er meget lidt opmærksomhed på det, som man kan kalde hyggesexsisme, hvor det er okay, at man gør lidt grin med og er lidt nedladende over for kvinder. I det her tilfælde to kvindelige ansatte, siger Zen Donen, bestyrelsesmedlem i Everyday Sexism Project Danmark til jv.dk. 

Allan Bruun fortryder opslagene, og han fortæller, at han fra nu af kun vil lave helt ukontroversielle tilbudsopslag på Facebook. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126