23948sdkhjf

Prinsesse Marie modtog 3,41 mio. kroner af Salling Fondene til nye madspildsbutikker

Madspild er både dyrt for pengepungen, retfærdighedssansen og klimaet.

Det ved de fleste, og derfor går flere og flere til kamp mod madspild. En af dem er Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der som protektor for Folkekirkens Nødhjælp officielt åbnede den første Wefood-butik i 2016.

Siden Folkekirkens Nødhjælp slog dørene op til den første butik, har Wefood været en stor succes. I dag driver organisationen tre butikker i henholdsvis København og Aarhus, og i december åbner endnu en Wefood i København, denne gang i Københavns Sydhavn, fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

- Wefood er et vigtigt initiativ, for vi skal bekæmpe madspild. Vi er allerede på rette vej, men der er stadig meget, der kan gøres, sagde Prinsesse Marie under besøget.

En af Wefoods største samarbejdspartnere er Salling Group, der blandt andet står bag føtex, Netto og Bilka.

Salling Group var med til at udvikle Wefood tilbage i 2015, og koncernen har igennem årene været en fast leverandør af overskudsvarer. Alene i år har Salling Group doneret mere end 80 tons varer til Wefood-butikkerne.

Under besøget modtog Prinsesse Marie, på vegne af Folkekirkens Nødhjælp, en check på 3,41 mio. kroner fra Salling Fondene, som ejer Salling Group. Pengene skal gå til åbningen af to nye Wefood-butikker på Fyn og i Jylland.

- Vi kan ikke bekæmpe madspild uden gode samarbejdspartnere, og derfor støtter vi op om Folkekirkens Nødhjælp og Wefoods arbejde. Vi ser frem til flere nye Wefood-butikker rundt om i landet de næste år, sagde Annette Juhler Kjær, vicepræsident og ansvarlig for CSR i Salling Group.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172