23948sdkhjf

Jysk genåbner butik nr. 1 efter overhaling

Det er ikke en hvilken som helst Jysk-butik, der igen slår dørene op for kunderne sidst i februar.

Butikken på Silkeborgvej 45 i Aarhus blev Jysk-kædens allerførste butik, da Lars Larsen den 2. april 1979 bød kunderne indenfor til et godt tilbud.

Nu godt 40 år senere får butikken en markant makeover, når kædens nyeste butikskoncept indtager de omkring 1.100 kvadratmeter, som byder på alt til boligen, ikke mindst en opdateret sengeafdeling.

– Det betyder meget for mig at få lov til at være den, der står for genåbningen af vores allerførste butik. Det er fedt at få den udfordring, og jeg ser det som et skulderklap af en anden verden. Til gengæld giver det også tårnhøje forventninger, så der skal ikke være nogen fejl, siger butikschef Morten Fjelsted, der siden december 2019 har stået i spidsen for de historiske butikslokaler.

Viceborgmester: Imponerende udvikling
Genåbningen den 28. februar bliver traditionen tro fejret med ”et godt tilbud” samt gratis kaffe og kage fra kl. 8. Butikschefen klipper kl. 9 snoren til butikken i selskab med 1. viceborgmester og rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus, Kristian Würtz.

– Det er ret imponerende at tænke på, hvordan en enkelt butik fra Aarhus har udviklet sig til en international kæde med butikker i 52 lande. Det vidner om, at man med nøjsomhed, flid og ærlighed - som var de bærende værdier for Lars Larsen - kan komme rigtig langt her i livet, siger Kristian Würtz.

Store forandringer siden 1979
Tilbage i 1979, hvor Lars Larsen åbnede den første butik, blev varerne kørt direkte ind på paller, og ned fra loftet hang der en jungle af håndskrevne prisskilte.

Med Jysks nyeste butikskoncept er der meget mere fokus på at udstille varerne bedre og indrette små miljøer i butikken, som kunderne kan gå på opdagelse i.

En af de tydeligste forandringer på Silkeborgvej bliver skiftet fra det blå gulvtæppe til de nye, lyse gulve.

Og hvor butiksmedarbejderne i dag står med ryggen ud mod den travle Silkeborgvej, bliver disken flyttet over til den modsatte væg, så medarbejderne kan se kunderne i øjnene, når de går ind i butikken.

– Flytningen af disken betyder, at vi bedre kan hilse på kunderne og hjælpe dem med det samme. Hele ombygningen giver os også et bedre overblik over, hvor kunderne bevæger sig hen i butikken, så vi kan sørge for at komme rundt til dem, hvis de har brug får vejledning, forklarer Morten Fjelsted.

Flere ombygninger på vej
Ombygningen af butikken er et led i en større opdatering af mange af Jysks butikker i Danmark. Det forklarer Bo V. Andersen, landechef for Jysk i Danmark.

– Vi opdaterer løbende vores butikker, så de lever op til kundernes og medarbejdernes forventninger. De seneste år har vi genindrettet omkring 23 butikker over hele landet med vores nyeste koncept med endnu mere fokus på inspiration. I 2020 planlægger vi at modernisere 25 butikker, og butikken på Silkeborgvej bliver selvfølgelig en særlig historisk opdatering, siger Bo V. Andersen.

Jysk har i dag 107 fysiske butikker fordelt over hele landet samt en dansk webbutik. Globalt har Jysk knap 2.900 butikker i 52 lande.

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.584