23948sdkhjf

35 fyret: "Dan Duck lukker, hvis vi ikke får erstatning"

Dan Duck i Struer kæmper stadig med eftervirkningerne af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen lige før jul.
35 medarbejdere er fyret, produktionslinjen er sat i stå - og hvis ikke der kommer erstatning fra Fødevarestyrelsen, må slagteriet lukke.

Det konstaterer indehaver og direktør Hardy Eskildsen hos Dan Duck i Struer, som stadig kæmper med eftervirkningerne af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen lige før jul. Ifølge direktøren er den nuværende overlevelseskamp en direkte konsekvens af, at Fødevarestyrelsen fejlagtigt konstaterede, at de ansatte ikke vaskede deres hænder, og at der var lort på ænderne. Siden måtte styrelsen trække rapporten tilbage, da det viste sig, at slagteriarbejderne kunne vaske hænder et andet sted end dér, hvor kontrollen foregik.

- De 35 medarbejdere er allerede stoppet, så der er kun en håndfuld ansatte tilbage. Nogle funktionærer og et par stykker til nogle småtterier. Vi prøver at pakke om, så vi måske kan komme af med noget til en anden kunde end først planlagt. Der skal jo pakkes med en speciel label til hver enkelt kunde, forklarer Hardy Eskildsen.

Han oplyser, at Dan Duck ikke har solgt noget overhovedet, siden kontrolrapporten blev offentliggjort og medførte særdeles dårlig medieomtale.

- Vi har to dage i januar kørt nogle testslagtninger af høns, for det har hele tiden været meningen, at vi også skal til at slagte andet end ænder. Vi slagtede cirka 18.000 høns, som kan bruges til blandt andet suppehøns og kødfars i pølseindustrien. Men heller ikke det har vi kunnet sælge. Vi er i gang, og der er helt sikkert er marked, men ingen vil lave aftaler med os lige nu, konstaterer Dan Duck-direktøren, som dog aner en smule lys forude.

- Vi er tæt på at lande en kontrakt, som jeg vil kalde fornuftig. Vi håber også snart at få nye møder med Salling og Coop, men der ikke aftalt noget endnu, fortæller han.

- Jeg har givet dem en garanti
Under normale omstændigheder skulle Dan Duck i gang med at slagte ænder om et par uger, og der ville så blive gearet op i tiden frem mod mortensaften og juleaften. Hardy Eskildsen håber stadig, at der kan slagtes en dag eller to om ugen fra omkring slutningen af denne måned.

- Ællingerne er bestilt hos seks leverandører i Jylland, og de forventer jo, at jeg slagter dem. Jeg har givet dem en garanti. Hvis ikke de 35 medarbejdere, vi har fyret, kan vende tilbage, kan jeg om nødvendigt altid tage folk ind fra vikarbureauer, nævner han.

Hardy Eskildsen oplyser også, at Dan Duck investerede over tre millioner kroner i oktober-november for at kunne slagte høns, og at der lige før jul desuden blev købt en ny maskine til to millioner.

- Så vi er ude i tovene. Vi ønsker ikke at skyde flere penge ind i virksomheden, og hvis man gik ind og så på regnskabet nu, ville det fremgå, at egenkapitalen er brugt. Så vi er simpelthen nødt til at lukke, hvis ikke vi får en erstatning, fastslår direktøren.

- Vores erstatningskrav er gjort op, men indtil videre vil jeg kun sige, at det er på et tocifret millionbeløb, tilføjer han.

Dan Duck har endnu ikke konkrete planer om at gå rettens vej, idet Hardy Eskildsen stadig håber at få en frivillig aftale med Fødevarestyrelsen. Food Supply har uden held forsøgt at få en kommentar fra styrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094