23948sdkhjf

Rival overtager halvdelen af Arnold Buscks butikker

Både Bog og Idé og JP/Politikens Hus overtager nogle af aktiviteterne fra konkursboet for Arnold Busck-kæden.

Bog & Idé overtager 14 butikker fra den konkursramte Arnold Busck-kæde. 

Det oplyses i en pressemeddelelse. Overtagelsen svarer til godt halvdelen af butikkerne i konkursboet for Arnold Busck-kæden.

Overtagelsen sker, efter at Arnold Busck i slutningen af april måtte lukke alle sine 29 butikker og indgive en konkursbegæring. 

Den i forvejen slunkne pengekasse kunne ikke holde til den nedlukning, som i en periode var besluttet fra politisk side for at inddæmme coronavirus.

- Vi går ydmygt til opgaven, siger Marianne Lyngby Pedersen, administrerende direktør i Indeks Retail, der er kædekontor for Bog og Idé-kæden. 

- Arnold Busck var en institution for mange bogelskere, og med de reaktioner, som konkursen har udløst, har det været tydeligt at mærke, hvor stor en betydning Arnold Busck-kæden har haft - ikke mindst for de ansatte i butikkerne, siger Marianne Lyngby Pedersen i pressemeddelelsen. 

I en anden pressemeddelelse bliver det oplyst, at JP/Politikens Forlag, der er en del af mediekoncernen JP/Politikens Hus, overtager en af Arnold Buscks gamle butikker.

Det drejer sig om butikken på Købmagergade i København. 

Ud over butikken har JP/Politikens Hus også købt brugsretten til navnet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk, som vil blive en del af Saxo.com.

Det oplyses ikke i de to pressemeddelelser, hvad JP/Politikens Hus og Bog og Idé har måttet betale for at overtage aktiviteterne fra Arnold Busck-kæden.

Arnold Busck-kæden var indtil for nylig en af de største boghandlere i Danmark. 

Kæden var familieejet, og senest var det fjerde generation i form af Helle Busck Fensvig, som stod i spidsen for kæden. 

I regnskabsåret 2018/19, der sluttede med april sidste år, havde Arnold Busck-kæden et underskud på 14,3 millioner kroner. 

Det trak markant på pengekassen, der ved udgangen af april sidste år blot indeholdt 1,1 million kroner i likvide midler. 

Samtidig blev gælden øget med små 20 millioner kroner til 62,9 millioner kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109