23948sdkhjf

Dansk designfirma i fare for kollaps – kassen er tom til december

Den danske interiørvirksomhed Lene Bjerre Design A/S er truet på sin eksistens og lever lige nu udelukkende på bankens nåde. Det viser et nyt dystert regnskab, skriver Nordjyske.

I 2019 havde virksomheden et underskud på næsten 21 mio. kr., og egenkapitalen er nu negativ med 8 mio. kr. Det har fået revisoren til at rejse betydelig tvivl om den fortsatte drift.

Ifølge regnskabet er Lene Bjerre Design afhængig af, at man får nedskrevet sin gæld – og derudover skaffer en ny investor, som vil indskyde frisk kapital.

Ejer og direktør Bjarne Poulsen ønsker ikke at kommentere regnskabet til Nordjyske, men har via et eksternt kommunikationsbureau fremsendt følgende kommentar:

- Via en akkord og en ny forretningsplan, der er godkendt af vores mangeårige trofaste bankforbindelse, Sydbank, har Lene Bjerre Design fået stillet en betydelig gældsnedskrivelse i udsigt, så vi kan starte på en frisk. Stemningen er god, og virksomheden, vi og vores engagerede medarbejdere er klar til, hvad man kunne kalde ”Lene Bjerre Design version 2.0", skriver Bjarne Poulsen.

Medejer mistede troen

For at kunne genrejse virksomheden er det altafgørende, at der inden den 20. december skaffes ekstern kapital for mindst 3 mio. kr.

Tidligere i år solgte storaktionær Torben Fristrup sin ejerandel i Lene Bjerre Design A/S, fordi han med egne ord havde mistet troen på projektet.

Lene Bjerre Design blev stiftet i 1975. I 2006 solgte stifter Lene Bjerre sin virksomhed til Suzanne og Bjarne Poulsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078