23948sdkhjf

Stifter tager kontrollen med kendt dansk tøjmærke

Den profitable danske regntøjsvirksomhed Rains, der tidligere i år vandt et kopislagsmål med verdens største modekoncern, har fået ny hovedaktionær.

Læs også: Dansk iværksætter henter igen millioner: Jeg er mega glad

Direktør og medstifter Daniel Brix Hesselager har øget sin ejerandel i Rains fra 38 pct. til 51 pct. og tager dermed kontrollen med det danske tøjmærke. Det viser nye oplysninger i CVR-registret.

I en mail til erhvervsmediet Finans skriver Daniel Brix Hesselager, at overdragelsen af anparter er udramatisk.

- Vi har ingen kommentarer til detaljerne omkring overdragelsen, da der grundlæggende ikke er de store konklusioner at drage, skriver han i mailen.

Har tjent næsten 100 mio. kr.

Daniel Brix Hesselager har overtaget en del af anparterne fra en anden af Rains’ stiftere, Kenneth Davids. De er begge blevet mangemillionærer på Rains, som nyder stor succes både herhjemme og i udlandet.

Læs også: Konkurstruet tøjkæde holdes i live

I 2019 tjente Rains 20 mio. kr. efter skat. Ser man på de seneste fem år, er det samlede overskud på næsten 100 mio. kr.

Rains blev stiftet i 2012 i Aarhus af Philip Lotko, Daniel Brix Hesselager og Kenneth Davids, og virksomhedens kometvækst er ikke gået ubemærket hen. Sidste år havnede Rains på Financial Times’ liste over Europas hurtigst voksende virksomheder.

Slagsmål med Inditex

Det er imidlertid en kopikamp med modegiganten Inditex, som for alvor har hevet regntøjsmærket i avisernes spalter.

Rains beskyldte Inditex – der er ejet af en af verdens rigeste mænd, Amancio Ortega – for at have kopieret en række af det danske firmas produkter. Efter flere års retsligt slagsmål faldt der i maj i år dom i sagen – til Rains’ fordel.

Rains er bedst kendt for sine regnjakker, men producerer og sælger også tasker og accessories. Selskabet har hovedkontor i Aarhus.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109