23948sdkhjf

Grænsebutikker bruger smuthul: Du må gerne komme ned for at handle

En undtagelse i karantænereglerne for den tyske delstat Slesvig-Holsten bliver nu brugt som et smuthul for flere af grænsehandelsbutikkerne, som lige nu tørster efter danske kunder. Det skriver TV Syd.

Siden søndag har rejsende fra Danmark skullet i karantæne ved indrejse til Tyskland. Men besøger man delstaten Slesvig-Holsten i mindre end 24 timer, er man undtaget for både testkrav og karantæne.

Den undtagelse benytter grænsebutikkerne sig af.

- Man må godt opholde sig hernede i mindre end 24 timer, for så bortfalder reglerne om karantæne og test. Det er i hvert fald sådan, vi læser teksten, siger Fleggaard-direktør Lars Mose Iversen til TV Syd.

Grænsehandelsbutikken Poetzsch vil også gerne have danske handlende.

- Grænsen er ikke lukket! Vi har stadig åbent og ja – du må gerne komme ned for at handle, skriver grænsebutikken på sin Facebook-side.

Vigtig julehandel

Selvom danskerne reelt fortsat har mulighed for at køre syd for grænsen og handle, betyder de nye restriktioner, at grænsebutikkerne går en pauver måned i møde, hvad angår danske kunder.

Som en konsekvens har Fleggaard midlertidigt lukket halvdelen af sine otte butikker. Det samme gælder Calle-kæden.

Fraværet af danske kunder kommer på et kritisk tidspunkt lige op til den vigtige julehandel, hvor grænsebutikkerne under normale omstændigheder henter en stor del af deres omsætning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126