23948sdkhjf

Påsken kan sætte rekorder i år

Den hidtil største omsætning for en enkelt dag på Dankortet var en onsdag i påsken. Også i år kan omsætningen komme op og ringe
Påskehandelen kan blive rigtig stor i år. Der er med en påskeuge i begyndelsen af april lagt op til nogle travle dage i dagligvarebutikkerne, hvor danskerne køber stort ind af påskeæg, pynt og forplejning til de store påskefrokoster.

Særligt i de år hvor påsken falder tidligt i april, og der lige er gået penge ind på kontoen hos mange danskere, har onsdagen før skærtorsdag potentiale til at blive årets største indkøbsdag.

Den absolutte rekord for en enkelt dags omsætning på Dankortet blev således sat onsdag 31. marts 2010. Det år faldt skærtorsdag 1. april, og kunderne havde åbenlyst masser af penge mellem hænderne, for der blev i løbet af onsdagen sat rekord med en omsætning på 1,56 mia. kr. på Dankortet ifølge Nets.

Året efter i 2011 faldt påsken knap så gunstigt og nåede ikke helt de samme højder, hvad der formentlig skyldes, at skærtorsdag lå så sent som 21. april, så omsætningen om onsdagen nåede kun op på 1,46 mia. kr. – hvad der dog stadig er den sjettestørste omsætning på en enkelt dag i Dankortets historie.

Måske rekorden bliver slået i år, hvor der er lagt op til en rigtig god påske samlet set. Skærtorsdag er i år 5. april, så mange månedslønnede danskere har lige fået lønnen udbetalt, når påskeindkøbene begynder fredag 30. marts før palmesøndag.

- Der er gode betingelser for, at det i år kan blive en god påskehandel med et månedsskifte lige op til påskens start. Vi ved, at sidste hverdag i måneden altid er en stor handelsdag for Dankort, og det samme gælder førstkommende fredag efter, at der er blevet udbetalt løn eller andre overførsler, siger pressechef Søren Winge fra Nets.

De store dage
Omsætningen i påsken har i flere år fulgt et fast mønster. Den helt store indkøbsdag er onsdagen inden skærtorsdag. Med to helligdage umiddelbart forestående – skærtorsdag og langfredag – køber rigtig mange danskere stort ind til påsken.

Men mange er faktisk også ude og købe ind til påsken i god tid. Den næststørste indkøbsdag er fredagen op til påske. Meget af påskeindkøbet som drikkevarer og påskepynt kan klares i god tid, og formentlig køber mange også stort ind, fordi de gør sig klar til at holde påskeferie.

Herefter følger tirsdagen og mandagen midt i påsken. Lørdagen mellem langfredag og påskedag er den femtestørste indkøbsdag og den sjettestørste er lørdagen før palmesøndag.

Sådan falder pengene i påsken
Tallene angiver den gennemsnitlige omsætning på Dankort i påsken 2009, 2010 og 2011 (Kilde: Nets).
  • Onsdag: 1.477 mio. kr.
  • Fredag (før påske): 1.189 mio. kr.
  • Tirsdag: 1.120 mio. kr.
  • Mandag: 1.064 mio. kr.
  • Lørdag: 993 mio. kr.
  • Lørdag (før påske): 899 mio. kr.


Læs mere om: Nets
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094