23948sdkhjf

Fødevarebranchens mest innovative idéer præsenteret

En kontrolenhed, der kan følge kødet fra slagtning til køledisken, vandt Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2011 på Foodexpo.
Fødevarebranchen er tidligere blevet beskyldt for ikke at tænke i nye og innovative baner, men den kritik kan efterhånden godt forstumme.

Det var et af hovedbudskaberne ved Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2011 på Foodexpo mandag.

Hele 17 projektforslag var modtaget, hvoraf 10 var blevet udvalgt og fundet værdige til en præsentation på fødevaremessen foran kollegaer og andre besøgende.

Vinderen blev QualiBeef Strip , der er en slags strip, der fungerer som en kontrolenhed, som kan følge kødet fra slagtning til køledisken.

Dommerpanelet havde på forhånd valgt vinderen, men spændingen blev først udløst, da Michelle Williams, Institutleder på Aarhus Universitet, kårende projektet QualiBeef Strip indsendt af Helle Weber Ravn (seniorforsker ved Aarhus Universitet) og Steen Gøttsche (direktør og slagtermester i C.P.H. Gøttsche A/S) som vinder af Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2011.

- QualiBeef Strip er ikke alene et godt redskab til fødevarekontrol, men også en revolutionerende lavteknologisk nyhed. QualiBeef Strip er tænkt som et sådant redskab med stor international kommercielt potentiale, der vil kunne realiseres i nær fremtid, lød det blandt andet i præsentationen.

Dommerpanelets begrundelse for valget af vinderen var, at det var det projekt, der på baggrund af bedømmelseskriterierne aktualitet, nyhedsværdi, kommercielt potentiale og realiserbarhed gav det bedte helhedsindtryk. Derudover havde dommerpanelet noteret sig det interessante samarbejde imellem forskning og erhverv, samt at der er lavet nyhedsundersøgelse, og ideen ser ud til at kunne patenteres.

Med kåringen følger ikke bare æren men også 50.000 kr. til videreudvikling af produktet.

De ni øvrige nominerede med præsentation:

Soy4you
Globalt er der en stærkt stigende fødevaremangel. Dette skaber behov for innovation med speciel fokus på effektiviseret fødevareproduktion med sunde, ernæringsrigtige proteiner. Soyabønnen kan give op til 50 gange så stort et proteinudbytte sammenlignet med oksekød. Agger Foods A/S er et udviklingsselskab, der nærmer sig færdiggørelsen af soyakød, og du kan ikke se eller smage forskel.

Bakesystem
Bakesystem er et internetbaseret system, der er udviklet med idéen om at skabe overblik over dækningsgrader, opskrifter på en tablet i bageriet og opslagsværk i butikken samt optimering af arbejdsgangen i produktionen. Systemet kan let importeres til andre fødevarebrancher, så som restauration, slagter og kantiner.

Spread t’ go
Spread t’ go er et nyt koncept, der forener convenience og t’ go trend med kvalitet og miljøhensyn. Nyt, dansk, patentanmeldt emballagekoncept. Kombinationen af portionspakning og kniv til at skære og smøre er unik. Emballagen kommer pakket i en peeling for hygiejnens skyld. Producent/brand demonstrerer innovation, detailleddet, og BTB øger effektivitet og salg, og forbrugeren tilbydes hurtige, nemme og friske produkter.

Ny udvinding og anvendelse af hampeprodukter i Danmark
Industrihamp er en overset afgrøde til fødevarer. Siden 1998 er hamp dog blevet en attraktiv fødevareafgrøde i Canada. Biomassepotentialet er ca. 15-20 tons tørstof og 1,5-2,0 tons frø pr. hektar. Frøene kan bruges pga. indholdet af højkvalitetsolie, protein og fiber, og bruttoværdipotentialet kan estimeres til ca. 25.000 kr. pr. tons.

Naturlic SmooKick
Naturlic SmooKick® en ny smoothie, som er baseret på kartoffelfibre, frugt, grøntsager samt urter i forskellige smagsvarianter, som henvender sig til alle aldersgrupper. Skal altid smage godt og have høj ernæringsrigtig værdi, skal være handy at have med sig i en genial emballage, hvor der tænkt på miljøet.

Menu Kalkulationsprogram
Menukalkulationsprogram er et langt og vanskeligt ord. Men idéen bag er ganske enkelt: Det er vigtigt at få synliggjort, hvad der præcis tjenes på hver ret på menukortet, og om dette beløb er ”nok”. Derfor skal hver ingrediens i hver ret vejes og linkes op mod de store cateringfirmaers dagspriser på de enkelte produkter. Så kan man lave præcise kostpriser og se om dækningsgraderne er, som de skal være.

PizzaCradle
PizzaCradle, den oppustelige pizzabakke, er den første væsentlige innovation på Pizza emballeringsmarkedet i 50 år. PizzaCradle er lavet af fødevaregodkendt folie, der reducerer miljøbelastningen med op til 80% og afgiver ikke skadelige stoffer. PizzaCradle leder pt. efter kapital til den første markedsintroduktion.

Livsstilsdiæter
Udvikling af diætrecepter baseret på hydrolyserede proteiner og tang, som vi i videnskabelige forsøg med rotter har vist reducerer fedme. Vi forventer, at disse ingredienser også kan reducere diabetes, hypertension og kardiovaskulære sygdomme hos mennesker og dyr, og vi vil bygge forretningskonceptet op med en første fase målrettet overvægtige kæledyr.

Food Trucks – Føde til Folket
Når man arbejder udendørs hver dag, kan frokosten skuffe: Sammenklappere, leverpostejsmadder, rester fra gårsdagen, tankstationens franske hotdogs, shawarma fra grillen….det skal være slut nu! Det mobile køkken i form af en Food Truck, som kommer til byggepladsen, skovningsområdet eller den arkæologiske udgravning, serverer varm og ernæringsrigtig mad, nemt og bekvemt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109