23948sdkhjf

Teeshoppen sendte en mail til konkurrent: Jeg troede ikke mine egne øjne

Den aalborgensiske webbutik Teeshoppen, som forhandler tøjmode, sendte i foråret en mail til en anden nordjysk tøjbutik med et krav om, at butikken øjeblikkeligt skulle stoppe med at bruge varebetegnelsen "performance pants" om bukser med stræk i, som butikken sælger. Det skriver Nordjyske.

Hvis ikke Karsten Høyrup, indehaver af Høyrup i Østervrå, afstod fra den varebetegnelse, kunne der blive et retsligt opgør, fordi Teeshoppens ejer, Benjamin Holding ApS, ejer den.

- Jeg troede ikke mine egne øjne. Hvad er det her for noget? Det var den truende ordlyd, der gjorde, at jeg var presset. Jeg har jo ikke råd til en retssag eller til en advokat, så jeg slettede det hele inde på min webshop, siger Karsten Høyrup til Nordjyske.

Efterfølgende kunne han dog se, at flere andre butikker som Salling og Tøjeksperten også bruger betegnelsen "performance pants" om de fleksible benklæder. Derfor kontaktede han en advokat.

Afslag i Patent- og Varemærkestyrelsen

Det viser sig, at den føromtalte mail til tøjforhandler Karsten Høyrup er dateret en uge efter, Teeshoppen fik afslag fra Patent- og Varemærkestyrelsen på sin ansøgning om at registrere "performance pants" som varemærke. Det betyder, at det altså ikke er beskyttet.

Hos Teeshoppen mener man dog, at det er en formssag, og man fortsætter arbejdet med at få registreret varebetegnelsen som et varemærke for virksomheden. Teeshoppens ejer, Benjamin Philip, fortæller, at flere forhandlere er blevet kontaktet om misbrug af varemærket.

- Jeg har selv ligget søvnløs over det her. Vi går altså ikke efter et lille firma. Men vi har på samme måde skrevet til flere andre, fordi det er vores brand, der bliver brugt. Bare fordi mange går over for rødt lys, bliver det jo ikke mere rigtigt af den grund, siger han til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128