23948sdkhjf

Stefan Plenge tilbageviser "urigtige påstande": Chauffører tjener 45.000 kr. om måneden

I midten af maj gik Lars Weiss (S), overborgmester i Københavns Kommune, ud med en opsigtsvækkende udtalelse, hvori han anklagede Nemlig.coms ejerselskab, Intervare A/S, for løndumping.

Nu svarer adm. direktør for begge selskaber, Stefan Plenge, igen i en 12 sider lang redegørelse, som er sendt til Københavns Kommune. 

- Grundlaget for Københavns Kommunes konklusioner er ganske enkelt ikke korrekt. Derfor har vi nu sendt en omfattende redegørelse til kommunen, hvor vi tilbageviser de urigtige påstande, der er blevet fremsat, siger Stefan Plenge i en pressemeddelelse fra Intervare.

Kommunen mener, at Intervare, der opererer efter samme koncept som Nemlig.com, blot henvendt til kommunernes svageste borgere, både har underbetalt sine chauffører, og at chaufførerne fejlagtigt bliver anset for selvstændige vognmænd. Sidstnævnte kritikpunkt har Arbejdstilsynet erklæret sig enig i.

Tjener 45.000 kr. om måneden

Men Stefan Plenge fastholder, at det er en forkert konklusion at drage. Desuden finder Intervare, i sin egen redegørelse, at chaufførerne - eller vognmændene - tjener noget mere, end hvad kan kvalificeres som løndumping.

- De vognmænd, der forestår udbringningen af varerne til borgerne i Københavns Kommune, har et overskud på ca. 45.000 kr. om måneden med en arbejdsdag på ca. 8 timer mandag til fredag i dagtimerne. Dette beløb er opgjort efter, at vognmanden har afholdt udgifter til varevogn, brændstof, forsikringer etc. Vi har dermed sikret vognmændene en god betaling for det vigtige stykke arbejde, de udfører. En betaling, der i øvrigt er højere, end hvis de havde været ansat som chauffører og aflønnet efter overenskomst, siger Stefan Plenge.

Han forventer, at Københavns Kommune nu går i dialog med Intervare for at få opklaret sagen og fortsætte samarbejdet.

Månedlang konflikt

Stefan Plenge har gennem Nemlig.com og siden Intervare været i vælten de seneste måneder på grund af kritik af lagermedarbejdernes forhold på pakkecentralen i Brøndby.

Flere kilder fortalte Politiken om et fjendtligt arbejdsmiljø, og fagforeningen 3F varslede sidenhen konflikt mod Nemlig.com. Desuden har der været kritik af, at de chauffører, der bringer varer ud for Nemlig.com og Intervare, ikke bliver betalt efter danske standarder. 

Adm. direktør Stefan Plenge har erkendt noget af kritikken og beklaget behandlingen af de chauffører, der kører for Nemlig.com. Kritikken af Intervare er dog blevet afvist, og Plenge har bedt brancheforeningen Dansk Erhverv gå ind i sagen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345